Uutisen päiväys

27.2.2005← Takaisin

Anssi Koivuranta paras suomalainen yhdistetyn sprintissä

Vasta 16-vuotias Anssi Koivuranta oli hienosti kuudes Oberstdorfin MM-kisojen viimeisessä lajissa, yhdistetyn sprinttikilpailussa. Hannu Manninen sijoittui kahdeksanneksi, Jaakko Tallus oli 12:s ja Antti Kuisma 25:s. Kilpailun voitti Saksan Ronny Ackermann, joka näin sai kisoista jo kolmannen mestaruutensa.

Kaikkien suomalaisten suoritus nousi tai kaatui lähinnä mäkiosuuteen. Nuoren Koivurannan upea 134 metriä kantanut hyppy vei hänet mäkiosuuden kärkeen samalla lähtemään hiihtoon numerolla yksi, 0,24 sekuntia ennen mäkiosuuden kakkosta, Saksan Ackermania.

Maalissa sijalle kuusi yltänyt kuusamolainen myönsi, että oli hieno tunne hiihtää MM-kisoissa kärjessä.

- Kun vielä jaksaisi samalla paikalla loppuun asti, nuorukainen haikaili myöntäen kuitenkin, että voimat eivät vielä aivan riitä kärjen vauhtiin saakka.

Koivurannan suoritusta nostaa se, että hän oli viikko sitten 40 asteen kuumeessa ja joutui näin jäämään pois yhdistetyn joukkuekilpailusta.

- Ajatus ennen kisoja oli, että mikäli olen terve ja kaikki menee muutenkin hyvin, voin sijoittua kymmenen parhaan joukkoon. Nyt pääsin kuudenneksi vaikka olin kuumeessa, Koivuranta päivitteli, mutta ei suostunut spekuloimaan sitä, miten paljon paremmin hän olisi hiihtänyt, mikäli sairautta ei olisi ollut. Tavoite tuli joka tapauksessa täytettyä ja edessä ovat vielä Koivurannan kauden tärkein tavoite eli nuorten MM-kisat Rovaniemellä maaliskuussa.

Hannu Mannisen unelma romahti

Henkilökohtainen arvokisamitali on Hannu Mannista kiertänyt, eikä sitä tullut hänen yhdeksänsistäkään kisoistaan. Normaaliyhdistetyn kisasta se vietiin häneltä lähes kädestä, kun mäen toinen kierros mitätöitiin. Myös sprintissä mahdollisuudet menivät jo mäkiosuudella, vaikka toivoa vielä elätettiin.

- Kilpailu meni huonosti. En voi kieltää, ettenkö olisi pettynyt. Mäen jälkeen ei ollut oikein fiiliksiä. Olin odottanut, että hyppy sujuisi paremmin, kun vertasin tilannetta vaikka joukkuemäkeen.

Hannu Mannisen kilpailuhyppy kantoi 116 metriä ja se oikeutti 26:nteen sijaan 1,36 kärkeä jäljessä.

- Olosuhteetkaan eivät olleet mäessä parhaat mahdolliset. Kun takatuulta on kaksi metriä sekunnissa, on vaikea saada tällaista painavaa kroppaa lentämään, ellei ole nostetta.

Hiihdossa Manninen otti kärkeä kiinni puolisen minuuttia ja totesi lähteneensä täysillä tavoitteena saada kiinni kymmenen sekuntia edellä lähtenyt Itävallaan Felix Gottwald ja päästä peesiin. Onnistuinkin, mutta olin sitten toisella kierroksella niin hapoilla, että piti kerätä voimia, että yleensä pääsen maaliin. Kolmas kierros sitten meni taas paremmin ja tulos oli mitä se oli.

- En mielestäni tuntenut paineita ja tavoite yhdestä mitalista oli mielestäni oikea. En vain pystynyt tekemään parasta suoritustani näissä kisoissa, Manninen arvioi ja heitti vielä toimittajille, että tässähän teillä olisi vielä enemmän hehkuttamista, jos olisin lähtenyt tänne kahta kultaa hakemaan.

Loppukauden maailmancupin kilpailuihin Manninen suhtautuu luottavaisesti.

- Jäljellä on neljä kilpailua ja minun pitää jokaisessa sijoittua kymmenen parhaan joukkoon. Uskon, että se onnistuu kun nyt menen kotiin sisuuntumaan, Manninen sanoi ja lupasi jatkaa arvokisamitalin metsästystä.
- Tästä jatketaan vuosi kerrallaan.

Tallus ja Kuisma tyytyväisiä hiihtoonsa

 Sijalle 12 tullut Jaakko Tallus hänkin harmitteli hyppynsä huonoutta. Hän ylti mäkikisassa sijalle 15 hypyllä, joka kantoi 120,5 metriä. Lähtöpaikka oli 1,09 kärjen jäljessä. Hiihto sujui miehen mielestä mainiosti ja Tallus harmittelikin, ettei samanlainen hiihtovire sattunut joukkuekilpailuun.

Pikakomennuksen kisaan hammastulehdukseen sairastuneen Jouni Kaitaisen paikkaajaksi saanut edelleen flunssainen Antti Kuisma oli hänkin tyytyväinen hiihtoonsa ja se nostikin hänet mäen jälkeiseltä 41 sijalta 25:nneksi.

Tulokset: www.fis-ski.com

Lue Suomen joukkueen kuulumisia myös tästä.