Uutisen päiväys

14.2.2009← Takaisin

Anssi Koivuranta juhli kauden kuudetta voittoaan Klingenthalissa

Kuusamon Erä-Veikkojen Anssi Koivuranta otti kauden kuudennen maailmancupvoittonsa ystävänpäivänä Saksan Klingenthalissa. Kisan toiseksi tykitti Norjan Magnus Moan, kun hänen maamiehensä Jan Schmid oli kolmas.

Muista suomalaisista Janne Ryynänen oli 12:s ja Lauri Asikainen 34:s. Jaakko Tallus ei startannut hiihto-osuudelle.

Yhdistetyn miehet eivät päässeet kovan tuulen vuoksi hyppäämään mäkiosuutta, joten käyttöön otettiin perjantain varakilpailun tulokset. Varakilpailun ykkönen oli 142 metriä leiskauttanut Koivuranta, kun 132,5 metriä hypännyt Asikainen oli hienosti toinen. Koivurannan ja Asikaisen ero hiihtoladulle oli peräti 1,09 minuuttia.
Ryynänen oli mäkiosuuden jälkeen neljäs (+1,36, 128 metriä) ja Tallus 43:s (+3,04, 115 metriä). Suomalaiset pääsivät hyppäämään uusissa hyppypuvuissa.
Maailmancupissa toisena oleva Moan oli mäen jälkeen yhdeksäs. Hänen ja Koivurannan ero hiihto-osuudelle oli 1,44 minuuttia.
”Anssilta erinomaista hyppäämistä, jota se on ollut koko kauden. Jannelta ja Laurilta hyppääminen sujui kivasti, mutta he pystyvät parempaakin. Jaakolla on vielä ongelmia hyppynsä kanssa”, yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen kommentoi.

Moan ei saanut kiinni

Maailmancupia johtava Koivuranta sai hiihtää rauhassa kymmenen kilometrin hiihto-osuutta. Hurjana hiihtäjänä tunnettu Moan ei saanut kiinni järkevästi hiihtänyttä kuusamolaista. Norjalainen nousi toiseksi jo kahden kilometrin jälkeen.
Muiden suomalaisten hiihtovauhti ei riittänyt kärkikahinoihin mukaan.
Lauantaina miehet joutuvat vielä hyppäämään mäkiosuuden huomista kisapäivää varten.
”Anssilla uskomattoman hieno päivä. Norjan poika tuli kovaa, mutta Anssi pystyi järkevästi hiihtämään, jolloin Moan ei saanut kiinni”, Savolainen ilakoi.
”Jannelta myös hyvää hiihtoa, joten hänenkin kohdalla on hyvä jatkaa huomista kisaa ja MM-kisoja kohti. Lauri ei vielä pysty hätyyttelemään kärkeä, mutta kohtalaisen hienoa hiihtoa häneltäkin. Jaakon oli turha lähteä hiihto-osuudelle, koska hän oli mäen jälkeen liian kaukana kärjestä”, Savolainen lisäsi.
Tulokset 14.2.: 1. Anssi Koivuranta 27.16,7, 2. Magnus Moan NOR +15,4, 3. Jan Schmid NOR +1.04,1, 4. Björn Kircheisen GER +1.04,6, 5. Bill Demong USA +1.07,1, 6. Norihito Kobayashi JPN 1.10,4 … 12. Janne Ryynänen +1.57,6, 34. Lauri Asikainen +3.37,4
Lisää tuloksia ja maailmancupin pistetilanne www.fis-ski.fi