Uutisen päiväys

26.1.2007← Takaisin

Anssi Koivuranta ja Janne Ryynänen kuntokuurilla ennen MM-kisoja

Yhdistetyn maailmancupin Harrachovin kilpailujen peruuntuminen ei haitannut Suomen maajoukkueen nuorukaisia, Anssi Koivurantaa ja Janne Ryynästä. Nuorten maailmamestaruuskilpailujen siirtyminen sen sijaan pistää poikien ohjelmaa uusiksi.

- Ihanne olisi, mikäli nuorten MM-kisat siirtyisivät maailmancupin 17.-18.3. Oslossa pidettävien finaalien jälkeen. Näin meiltä ei jäisi väliin yhtään maailmancupia, mikäli Zakopanen kilpailut viikon päästä toteutuvat, toivovat molemmat pojat.
- Voi kuitenkin olla, ettei Italian Tarvisiossa ole silloinkaan lunta, arvioi Janne Ryynänen, joka nimeää nuorten MM-kisat kauden tärkeimmäksi tavoitteekseen, vaikka lisääkin, että ”olisi sinne Sapporoonkin mukava päästä”.

Nuorten MM-kisat oli määrä pitää Italian Tarvisiossa 29.1.-4.2.2007. Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) on ilmoittanut, että kisat siirretään maaliskuun puoliväliin. Tarkempaa tietoa ei ole vielä saatu.

Aikuisten maailmancupissa tällä hetkellä kuudentena ja sprintticupissa neljäntenä olevalla Anssi Koivurannalla oli tässä vaiheessa tarkoitus joka tapauksessa pitää harjoittelutauko.
- Nyt siitä on yritetty ottaa irti kaikki mahdollinen. Yleensä tässä vaiheessa kautta kunto tuppaa tippumaan, kun mennään kilpailusta toiseen eikä harjoittelemiseen jää aikaa. Nyt olisi tarkoitus saada aikaan kuntopiikki Sapporoa ja loppukautta ajatelleen.
Aivan kaikkea suunniteltua Koivuranta ei ole pystynyt toteuttamaan, kun Kuusamossa on ollut kova pakkanen ja tuultakin liikaa.
- Hiihtoharjoittelua on korvattu sisätiloissa ja hyppäämässä olen käynyt Taivalkoskella, hän kertoo.
- Viikonloppuna pitäisi päästä hyppäämään Rukan suurmäkeen, Anssi Koivuranta ennakoi.

Janne Ryynänen kertoo päässeensä harjoittelemaan Rovaniemellä suunnitelmien mukaisesti.
- Vähän kylmää oli välillä ja tällä hetkellä mäki taitaa olla kiinni lumisateen takia. Nyt olosuhteet kuitenkin ovat erinomaiset ja samaa on luvassa myös viikonlopuksi, hän arvioi.