17.11.2007← Takaisin

Anssi Koivuranta Ensilumen kisojen yhdistetyn voittaja

Yhdistetyn kauden avaus veti Ounasvaaran hiihtostadionille suomalaisten lisäksi joukon muidenkin maiden huippuja. Voiton näissä Ounasvaaran Hiihtoseuran 80-vuotisjuhlakisoissa vei KEV:n Anssi Koivuranta.

Tälle kaudelle ensimmäisenä mäkenä maailmassa lumipeitteen saaneessa Ounasvaaran HS100 mäessä ja 10 km:n hiihtoradalla käydyn yhdistetyn kilpailun voitti kirikamppailussa Kuusamon Erä-Veikkoja edustava Anssi Koivuranta. Toiseksi tuli Itävallan Christoph Bieler, aikaeroa miehille ei saatu.

Maailman yhdistetyn ykkösnimi Hannu Manninen eteni tuttujen kuvioiden mukaan. Mäkiosuudella hän epäonnistui sen verran, että joutui hiihto-osuudelle yli 2 minuutin takaa-ajoasemasta. Vauhti oli jälleen kohdallaan. OH:n oma mies kuroi eron kärkeen 34 sekunniksi ja sijoittui kolmanneksi todeten maalissa itsekin, että sijoitus olisi ollut parempi, mikäli hiihtomatka olisi ollut Gundersen-kilpailun nomaali 15 km.

Suomalaisten panos oli muiltakin osin hyvä. Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus oli kilpailun neljäs, Ounasvaaran Hiihtoseuran Janne Ryynänen viides, miehet vain sadasosan erolla toisistaan. Seuraavat sijat menivät Ounasvaaralla leireilleille itävaltalaisille: 7. Bernhard Gruber ja 8. Mario Stecher. Sijan 8 vei Tshekin Tomas Slavic. Suomalaisista Ville Kähkönen oli 14:s, Antti Kuisma 15:s, Ville Tuppurainen 20:s ja Lauri Asikainen 23:s.