19.2.2009← Takaisin

Anssi Koivurannan täydellinen hiihto on erinomainen lähtökohta mäkiosuudelle

Suomen Anssi Koivuranta on erinomaisissa asemissa Liberecin MM-kisojen yhteislähtöyhdistetyn hiihto-osuuden jälkeen. Hän oli maalissa vain 6,7 sekuntia hiihdon voittaneesta USA:n Todd Lodwigista.

Anssi Koivuranta oli maalissa yhtä hymyä ja kiitteli erinomaisesti toimineita suksiaan. Huoltoryhmä oli saanut edellisenä päivänä käyttöön otetun uuden suksiparin erinomaiseen kuntoon. Koivurannan hiihto onnistui täydellisesti myös taktiikaltaan. Sitä kiitti myös yhdistetyn hiihtovalmentaja Reijo Jylhä.

- Tämä hiihto vielä vahvisti kuvaa Anssin loistavasta taktisesta osaamisesta. Hän pystyy tekemään oikeita valintoja missä tahansa tilanteessa hän joutuukin kisaan lähtemään. Hiihto myös osoitti, että Anssi on hiihtäjänä parempi kuin mitä vastustajat ovat kuvitelleet.

Yhteislähtöyhdistetyn mäkiosuudella hypätään kaksi kierrosta. Erot kärjessä ovat todella pieniä ja käytännössä mäkiosuus ratkaisee koko kisan. Anssi Koivurannalle tilanne on herkullinen - hän on kiistatta ollut kauden paras yhdistetyn mäkiosuudella.

Hiihdon jälkeiseen tuloslistaan on varmasti tulossa paljon muutoksia lopullisissa tuloksissa. Erot kilpailijoiden välillä ovat vain muutamia pisteitä ja hyvä hyppääjä voi Liberecin HS100 mäessä parantaa sijoitustaan reilustikin. Hiihdon voittanut USA:n Todd Lodwick sai hiihdosta mukaansa mäkeen 120 pistettä. Toiseksi sijoittunut Saksan Tino Edelman ja kolmanneksi sijoittunut USA:n Bill Demong ovat vain 1,3 pistettä perässä, neljäs, Sveitsin Seppi Hurschler vain 1,5 pistettä ja Anssi Koivuranta 1,8 pistettä kärjestä. Kisan tasaisuutta kuvaa, että esimerkiksi Ranskan Jason Lamy Cappuis on vain 4,8 pistettä kärjen jäljessä vaikka sijoittui vasta 20:ksi.

Suomalaisista Jaakko Tallus hiihti hyvän hiihdon, 27. sijallaan hän on 13 mäkipistettä kärjen jäljessä. Janne Ryynänen putosi kärkiryhmästä kaaduttuaan loppuosuudella. Hänen sijoituksensa oli 33:s, mäkipisteitä100,2 eli-19.8 kärkeä vähemmän. Lauri Asikaisen ero kärkeen oli 48 pistettä, jonka antoi sija 54.

Kahden hypyn mäkikilpailuun voidaan lähteä luottavaisella mielellä. Mikäli olosuhteet eivät ole lottoamista, voidaan odottaa jokaisen suomalaisen nostavan sijoitustaan lopputuloksissa.

Anssi Koivurannan pahimpana kilpailijana maailmancupissa oleva Norjan Magnus Moan epäonnistui yllättäen hiihdossa pahasti. Hän oli vasta 18:s. Piste-ero kärkeen on kuitenkin vain 3.8 pistettä.