Uutisen päiväys

15.2.2017← Takaisin

Ampumahiihdon rasteille riitti jonoa Lieksassa

Lasten Lumipäivät -kiertueen viikko starttasi aurinkoisesta Lieksasta. Päivällä maanantaina ja tiistaina Timitran Hiihtokeskuksessa järjestetyillä Lasten Lumipäivillä vierailivat paikallisten alakoulujen oppilaat ja maanantai-iltana järjestettiin kaikille avoin iltatapahtuma.

”Pääsimme liikkumaan komeassa talvisäässä ja lapset tykkäsivät tapahtumasta kovasti. Lumitilanne on ollut meillä erittäin hyvä ja tapahtuma päästiin järjestämään kokonaan luonnonlumella”, Lieksan tapahtuman vastuuhenkilö Jouni Karppinen kertoo tyytyväisenä.

Iltatapahtumassa kävijöille tarjolla oli kolme eri rastia: suksicrossi, mäkihyppy ja ampumahiihdon tarkkuuspisteet. Lasten Lumipäivillä suureen suosioon nousseiden ampumahiihdon ekoaseiden lisäksi Lieksassa oli mahdollisuus testata myös oikeaa ampumahiihdon pienoiskivääriä.

”Päivällä lasten suosikkirasti oli selvästikin mäkihyppy, mutta illalla eniten jonoa kertyi ampumapaikoille. Myös aikuisia kiinnosti kokeilla ampumahiihdon ekoaseita ja pienoiskivääriä”, Karppinen kertoo.

Tapahtuman järjestelyistä vastasi Lieksan Hiihtoseura yhdessä Lieksan Liikunnan ja Urheilun Seurayhtymän kanssa. Lieksan Hiihtoseurassa on hiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn lisäksi myös ampumahiihtojaosto, mutta lajin parissa on ollut hiljaista viime aikoina. Karppinen toivookin, että tapahtuman kautta joku löytäisi innostuksen ampumahiihdon harrastamiseen.

”Olisi todella hienoa, jos joku lähtisi tapahtuman innoittamana ampumahiihdon pariin. Lajiin tarvitaan uusia harrastajia ja tällainen tapahtuma on loistava mahdollisuus testata lajia ja innostua siitä”, Karppinen sanoo.

Lasten Lumipäivät -kiertue pysähtyy tällä viikolla vielä Taivalkoskella ja Oulussa. Avoin iltatapahtuma järjestetään Taivalkoskella keskiviikkona ja Oulussa torstaina. Koko kiertueaikataulun näet täältä.

Lisätietoja:
Jouni Karppinen, Lieksan tapahtuman vastuuhenkilö, p. 040 7508790
Anssi Vänskä, Lieksan tapahtuman vastuuhenkilö, p. 041 4537332
Lotta Lybeck, tiedottaja, Lasten Lumipäivät, lotta.lybeck@source.fi / p. 050 3052179

Jutun kuva: Joel Nykter.