Uutisen päiväys

6.9.2007← Takaisin

Alppilajit vahvistivat organisaatiotaan

    Alppi- ja freestylehiihdon viestintävastuu on siirtynyt syyskuun alusta Jkpromo Oy:lle. Freestyle vahvisti samaan aikaa myös valmentajarivistöään.

    Viestintä- ja tapahtuma-alan yritys, Jkpromo Oy ja Suomen Hiihtoliitto ovat sopineet alppilajien tiedotus- ja viestintäasioiden hoitamisesta. Jkpromo Oy on aikaisemmin hoitanut muun muassa Suomessa järjestettyjen lumilautailun maailmancupien sekä pohjoismaisten lajien Nordic Opening -tapahtumien lehdistöpalvelut. Kesällä yritys vastaa purjehduksen 49er -luokan SM-sarjan viestinnästä.

    Alppilajien tiedottajana on syyskuun alusta aloittanut Soili Hirvonen. Lokakuussa liikuntatieteiden maisteriksi valmistuvan Hirvosen lisäksi yrityksen toimitusjohtaja Jaakko Kantola hoitaa lehdistöpäällikön tehtäviä Levin pujottelun maailmancupien avauskilpailuissa marraskuussa. Freestylen ja yleisurheilun MM-kilpailujen projektiluontoisten työtehtävien jälkeen Hirvonen on työskennellyt Rukakeskus Oy:n markkinointi- ja tapahtumaosaston assistenttina.

    Uuden tiedotussopimuksen positiivisiin vaikutuksiin lukeutuvat niin liikunta- ja urheilu- kuin viestintäalankin kokonaisnäkemyksen vahvistaminen alppilajien organisaatiossa. Tavoitteena on tukea myös alppilajien markkinointia urheilutapahtumien viestintä- ja lehdistöpalveluosaamisen avulla.


    Freestylehiihdolle tuoreita valmentajia

    Freestylen lajit Ski Cross ja Half Pipe ovat saaneet tuoreita kasvoja lajivalmentajikseen. Lumilautailun ratalajien maajoukkuevalmentajana toiminut Heikki Kervinen on ottanut Ski Cross -joukkueen vetovastuun. Taitolaji- ja fysiikkavalmennuksen lisäksi Kervisellä on vankka kokemus liikunnan alalta; päätyönään hän on tehnyt liikunnanopettajan töitä viimeiset viisi vuotta. Koulutukseltaan Kervinen on liikuntatieteiden maisteri. Valmennustietoutta hän on hankkinut opiskelemalla valmentajien erikoisammattitutkinnon.

    Kuusamolainen Janne Hiltula on valittu Half Pipe joukkueen valmentajaksi. Hiltula toimii samalla myös Rukan alppikoulun freestylelinjan toisena valmentajana vastuualueenaan freestylen ”new school” -lajit Big Air, Slope Style ja Half Pipe. Alppihiihtäjänä Rukan alppikoulussa aloittanut Hiltula siirtyi ”new school” -hiihtäjäksi 2002, jonka jälkeen hän on aktiivisesti kiertänyt lajin kisoja.
     
    Tuoreiden valmentajien myötä freestylehiihto ottaa askeleen lähemmäksi tulevia arvokisakoitoksia molemmissa lajeissa. Kervinen on ensimmäinen kokopäiväinen Ski Cross -valmentaja Suomessa sen jälkeen, kun laji hyväksyttiin freestylehiihtoon.


    Alppilajien mediayhteydet:

    Tiedottaja Soili Hirvonen, Jkpomo Oy, p. 0400-837 583, soili.hirvonen@jkpromo.com
    Jaakko Kantola, Jkpromo Oy, p. 040-550 1283, jaakko.kantola@jkpromo.com