Uutisen päiväys

20.9.2006← Takaisin

Alppijoukkueet odottavat vesi kielellä kauden alkua

Miesten ja naisten alppimaajoukkueeet ovat leireilleet aktiivisesti jäätiköllä.

Kauden alku häämöttää lokakuun lopussa, kun Söldenissä startataan suurpujottelun maailmancuprinteessä. Levin pujotteluavaus lasketaan vain kaksi viikkoa Söldenin kilpailun jälkeen. Molemmat joukkueet ovat leireilleet aktiiviseti jäätiköillä, seuraavaksi joukkueet siirtyvät 24.9 leireilemään Pitztaliin.

Miehet saaneet loistavia mäkipäiviä

SaasFeessa ja Zermatissa leireillyt miesten joukkue on päässyt harjoittelemaan loistavissa olosuhteissa. SaasFeessa miehet harjoittelivat tekniikkalajeja ja Zermatissa niin vauhtilajeja kuin tekniikkalajeja. Miesten joukkue viettää väliviikkoa Inssbruckissa, jossa alppihiintäjillä on tukikohta kauden aikana.
- Viimeiset kaksi leiriä oli erittäin onnistuneita. Saatiin tehtyä juuri oikeita harjoitteita, SaasFeessa pitkää suurpujottelukäännöstä hyvässä, jyrkässä mäessä. Kalle (Palander) ja Sami (Uotila) sanoivat että oli paras viikko ikinä uran aikana tässä vaiheessa kautta. Tästä alkaa vauhti sitten kiihtyä, kun kauden avaus tulee lähemmäksi. Nyt ollaan kalustettu asuntoa joka joukkueilla on Inssbruckissa Seuraava leiri alkaa maanantaina Pitztalissa, kommentoi miesten valmennusportaaseen kuuluva Janne Haarala.

Naiset harjoittelevat yhdessä alkukauden

Naisten maajoukkueet ovat harjoitelleet alkukauden yhdessä. Yhteinen matka jatkuu aina Levin maailmancupiin asti. Levin jälkeen Eurooppacup-joukkue jää kiertämään Keski-Eurooppan kisoja ja maailmancupjoukkue suuntaa rapakon taakse Yhdysvaltoihin laskemaan maailmancupia. Naiset ovat hakeneet vauhtia tänä kesänä jäätiköiden lisäksi Argentiinan, Ushuiaista.
- Loppu kesä ja alku syksy on mennyt erittäin hienosti. Laskijat ovat erinomaisessa fyysisessä kunnossa ja suksikin on kulkenut hienosti. Argentiinassa oli hyvä ja erilainen harjoitella, myös SaasFeen leiri oli olosuhteiltaan erinomainen. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla Pitztaliin, kertoi naisten valmentaja Pasi Martikainen.