Uutisen päiväys

9.12.2007← Takaisin

Alppijoukkueen pujottelukunto hakee parasta iskuaan

    Maailmancupin pujotteluosakilpailu päättyi suomalaismiesten osalta ensimmäisen kierroksen ulosajoihin Itävallan Bad Kleinkirchheimissa.


    Toiseen maailmancupin pujotteluosakilpailuun startanneet Kalle Palander, Tuukka Kaukoniemi ja Marcus Sandell laskivat kaikki ulos Bad Kleinkirchheimin jäisellä radalla. Miesten kohtalonpaikaksi koitui lähes sama portti hieman ensimmäisen väliaikapisteen jälkeen.

     

    - Kaikilla kolmella oli vaikeuksia alusta asti. Kalle sanoi homman olleen korjattavissa loppuosalla, mutta monttuun laskeminen singautti hänet ulos radalta. Tuukalla ja Marcuksella oli vaikeuksia päästä laskurytmiin koko laskun ajan, kertoi valmentaja Janne Haarala analyysipalaverin jälkeen.

     

    Haaralan mukaan Suomen joukkueen pujottelukuntoa parempi suurpujottelukunto on tiedostettu syksyn ja alkukauden aikana, mutta syytä paniikkiin ei ole. Päävalmentaja Christian Leitnerin kanssa on päätetty, että joukkueen kanssa edetään nyt askel askeleelta. Tulevalla viikolla haetaan onnistumisia Eurooppa-cupin osakilpailuista, Italian Obereggenistä 12.12. ja Kronplatz-S. Vigiliosta 13.-14.12.

     

    - Viime kaudella Sandell ja tällä kaudella Leinon Jukka ovat osoittaneet, kuinka tärkeää on saada hyviä tuloksia EC-kilpailuissa ennen maailmancupia. Tulevan viikon kisojen jälkeen fiilis voi olla jo aivan toinen 16.–17. joulukuuta Alta Badiassa, Haarala kommentoi.

     

    Suomen joukkue matkustaa huomenna maanantaina Itävallassa harjoittelemaan St. Jacobiin. Palanderia lukuun ottamatta joukkue jatkaa Italiaan kilpaillakseen keskiviikon ja perjantain pujottelu- ja torstain suurpujotteluosakilpailuissa.

     

    Alkukausi ei Suomen joukkueelta ole sujunut odotetusti maailmancupin pujotteluissa. Tästä huolimatta Suomella on edelleen FIS-rankingin mukaan kolme paikkaa maailmancupissa. Palanderin ja Jukka Leinon paikkojen lisäksi Suomella on yksi maapaikka, joka voidaan täyttää kenen laskijan toimesta tahansa. Leinon paikan voi tarvittaessa käyttää myös Kaukoniemi.