Uutisen päiväys

28.9.2007← Takaisin

Alppihiihtäjillä kova kisa suurpujottelun edustuspaikoista

Alppimaajoukkue kertoi kesän ja syksyn treenikuulumiset lehdistötilaisuudessa torstaina 27.9.2007.

Suomalainen alppihiihto on siirtymässä keskieurooppalaiseen malliin. Niin naisten kuin miestenkin valmentajat Janez Slivnik ja Christian Leitner kertovat tyytyväisinä positiivisesta muutoksesta: suurpujottelu on ajamassa ohi pujottelusta, joka on perinteisesti ollut maajoukkueen vahvempi laji.

Suomen alppimaajoukkueeseen kuuluu 13 urheilijaa. Joukkue on suurempi, laadukkaampi ja terveempi kuin koskaan tässä vaiheessa ennen kilpailukauden alkua. Alppimaajoukkueen lehdistötilaisuudessa hyvät uutiset seurasivat toisiaan niin joukkueen lääkärin Eero Hyvärisen kuin urheilijoidenkin kommenteissa.

- Tiistaiset fyysisen kunnon testit näyttivät sen, mitä itse tunsinkin kesän ja syksyn harjoittelun ja leirityksen jälkeen. Kroppa on kunnossa ja vammat ovat lähestulkoon unohdettuja, kertoi perheen parissa kesän viettänyt Kalle Palander.

Tanja Poutiainen oli tyytyväinen kesän harjoitteluun, johon on kuulunut entistä enemmän liikkuvuus- ja kehonhuoltotreenejä. Jalkapallon pelaaminen on pitänyt Poutiaisen mielen virkeänä ja hän onkin päässyt pelaamaan joukkueensa kotipelejä Rovaniemellä.

- Viisi peliä on tullut pelattua ja tehojakin taisi tulla 2+2, nauroi pari päivää kotona levännyt Poutiainen.

Suomen alppihiihtomaajoukkue on tunnettu maailmalla lähinnä kovista pujottelutuloksistaan, mutta uusi kausi on alkamassa vahvan suurpujottelujoukkueen myötä. Maailmancupin avauskilpailu lasketaan Söldenissä ja miesten joukkueessa on monia ehdokkaita Suomen edustajiksi. Uusi fysiikkavalmentaja Jarno Pirinen on saanut harjoituksissa koko joukkueesta irti treeni-intoa, mutta myös hyviä tuloksia.

- Fysiikka on erinomaisessa kunnossa kovan treenikesän jälkeen. Pirisen Jarnon kanssa on mitä ilmeisimmin tehty oikeita asioita, niin näyttävät testit kuin harjoitukset rinteessäkin, kommentoivat Marcus Sandell sekä Eurooppa Cup -joukkueen laskijat Jouni Pellinen ja Tuukka Kaukoniemi.

Alppihiihtäjien leirikausi jatkuu tiiviinä. Naiset lähtevät leirille Sveitsin Saas Feehen perjantaina 28.9. ja miesten joukkue suuntaa Itävallan Pitztaliin sunnuntaina 30.9.