Uutisen päiväys

18.10.2006← Takaisin

Alppihiihtäjien vauhdikas viikko

Ensimmäisen maailmancupkisan kynnyksellä alppihiihtäjillä oli kiireiset kaksi päivää, kun medialle ja yhteistyökumppaneille annettiin arvokasta aikaa.

Ensin joukkueen oma tiedotustilaisuus, yhteistyökumppaneille järjestetty gaala, sekä perjantai aamuna ennen lentojen lähtöä kohti Keski-Euroopan lumia Haltin järjestämä Grade VII-päivä Espoon Master golfissa

Joukkueet ovat leireilleet ahkerasti Euroopassa, sekä naisten joukkue Argentiinan lumilla elokuussa. Kausi alkaa jo reilun viikon kuluttua Söldenin perinteisellä suurpujottelulla. Alkavaan kauteen alppihiihtäjät lähtevät jännitävistä asetelmista. Kalle Palander on toipunut nopeasti viime keväisestä polvileikkauksesta, myös Sami Uotila tekee paluun joukkueeseen loukkaantumisen jälkeen. Molemmat laskijat vaihtoivat myös suksimerkkiä tulevalle kaudelle.
- Merkin vaihto on sujunut erittäin hyvin. Olemme molemmat erittäin tyytyväisiä Fischereihin. Sukset on treeneissä toimineet tosi hyvin, ainakaan suksista ei jää kiinni. Jännitävä vaihto kun periaatteessa en ehtinyt testaamaan uutta merkkiä lainkaan kun vaihdon tein, Kalle Palander kertoi.

Tanja Poutiaisen seurana Söldenin maailmancupavaukseen lähtee nuori Sanni Leinonen joka murtautui viime kaudella alppikansan tietoisuuteen.
- Olemme leireilleet Argentiinassa ja Euroopan jäätiköillä. Laskut ovat menneet hyvin, ja olen muutenkin hyvässä kunnossa. Lähtötilanne tähän kauteen on hieman erilainen kuin vuosi sitten jolloin kaikki lähtivät haastamaan minua. Nyt olen itse se haastajan roolissa, kertoi Poutiainen.

Sanni Leinonen haluaa päästä toiselle kierrokselle, mutta suurempi tulostavoitteita ei ole asetettu.
- Kokemusta maailmancupista ensisijaisesti haen. Tälle kaudelle ei vielä aseteta tuloksellisia tavoitteita, mutta tottakai haluan päästä aina laskemaan kaksi kierrosta, kertoi Sanni Leinonen.

Söldenin kisarinne kunnossa

Keski-Euroopan heikosta lumitilanteesta huolimatta järjestäjät ovat saaneet Söldenin kisarinteen huippukuntoon. Viimeinen lumikontrolli Söldenissä suoritetaan 22.10 jolloin varmistetaan kilpailun pitäminen, mutta mikäli ihmeitä ei tapahdu kilpailu pidetään alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Levilläkin lumi on saatu maahan ja järjestelyt ovat vauhdissa. Loppuviikoksi odotetaan kovia pakkasia jolloin uusittu lumetusjärjestelmä saadaan tosi toimiin.