Uutisen päiväys

19.9.2007← Takaisin

Alppihiihtäjät kovassa iskussa Keski-Euroopassa

Alppihiihtomaajoukkueet leireilevät parasta aikaa Itävallassa ja Sveitsissä. Miesten päävalmentajan Christian Leitnerin mukaan joukkue on laadukkaampi ja kovatasoisempi kuin koskaan ennen.

Hollannin ja Ranskan sisälasketteluhallien jälkeen suomalaiset alppimiehet ovat hakeneet vaativia olosuhteita ensin Sveitsin Zermattista ja nyt Saas Feestä sekä Itävallan Pitztalista. Zermattista tuloksena oli yksi parhaimmista ja tehokkaimmista suurpujotteluleireistä suuren joukkueen voimin.

- Pujottelutreenien jälkeen haimme vaikeita rinteitä suurpuikkaharjoituksiin. Pitztal on jo parin päivän jälkeen näyttänyt olleen ehdottoman hyvä valinta. Rinne käyttäytyy kuten kisoissa ollen ensin kova ja jäinen, mutta myöhemmin kulunut, tyytyväisyyttä huokuva Christian Leitner kertoi Itävallasta.

Alppihiihdon maailmancupin suurpujotteluavaus niin naisten kuin miestenkin kohdalla lasketaan 27. ja 28. lokakuuta Itävallan Söldenissä. Kisan lähestyessä Leitnerilla saattaa olla positiivinen ongelma.

- Koko joukkue niin Kalle Palander kuin nuoremmatkin, Marcus Sandell etunenässä, ovat laskeneet kovia aikoja harjoitusradoilla. Harjoittelun suhteen olemme aikataulussa jokaisen laskijan kohdalla ja edustajien valinta kauden avauskisaan on vaikea, jatkaa Leitner.

Aikataulusta puhuttaessa Leitner kertoo huonojen uutisten kantautuneen heille Etelä-Amerikasta, Chilessä ja Argentiinassa leireileviltä joukkueilta. Olosuhteet eivät ole olleet odotetunkaltaiset ja harjoituspäivät ovat jääneet vähiin.

- Ymmärrän hyvin, että urheilijan motivaatio kasvaa uusissa harjoitteluolosuhteissa ja mieli pysyy virkeänä. Nyt täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, ettei Etelä-Amerikkaan lähdetty, pohtii Leitner.  

Elokuun alussa Etelä-Amerikassa leireilleen naisten alppimaajoukkueen onni oli parempi. Tuolloin treenikelit olivat kohdallaan ja päävalmentaja Janez Slivnik kehuukin pitkää leiriä Argentiinan Ushuaiassa erinomaiseksi.

- Ennen Saas Feen leiriä tauko oli kyllä pitkä, mutta lepoa seurasi kova fysiikkatreenijakso. Nyt olemme laskeneet viisi päivää vaikeassa ja jyrkässä rinteessä, kertoo Slivnik.

Slivnikin mukaan naiset ovat hyvässä kunnossa kauden avausta silmällä pitäen. Kaikin puolin onnistunut syksyn harjoittelujakso on saattanut myös Tanja Poutiaista nuoremmat laskijat taidoissaan kovemmalle tasolle.