Uutisen päiväys

17.1.2008← Takaisin

Alppihiihdon lasten ja nuorten kilpailujen tuki kunnossa

    Alppihiihdossa panostetaan maajoukkuetoiminnan ohella vahvasti myös lapsiin ja nuoriin. Valio toimii suunnannäyttäjänä ja tukee tulevaisuudessa myös alle 15-vuotiaiden alppihiihtäjien kilpailutoimintaa.

    Alppihiihdon valmennus- ja kilpailujärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa nuorten harjoittelu- ja kilpaileminen laadukkaissa olosuhteissa. Tuttujen lähirinteiden lisäksi juniorin on tärkeää päästä kilpailemaan myös kauemmaksi, jolloin monipuoliset ja erilaiset radat tulevat tutuiksi.

    Alppihiihdon kilpailujärjestelmässä on sarjoja alle 9-vuotiaista ylöspäin. Kahden ikävuoden välein porrastetut sarjat takaavat kaikille hyvät mahdollisuudet menestyä ja kokea kilpailemisen riemu omalla tasollaan.

    SHL Alppi ja Valio ovat laajentaneet yhteistyötään lasten ja nuorten alppihiihtoon. Valio tukee niin 9–11- kuin 13–15-vuotiaiden valtakunnallisia loppukilpailuja sekä 9–11-vuotiaiden aluekilpailuja ja on sitä kautta kasvattamassa omalla panoksellaan uusia alppihiihtäjiä kulkemaan Tanjan ja Kallen jalanjälkiä kohti maailman huippua.

    Lasten ja nuorten sarjojen kilpailukiertueet huipentuvat 9–11-vuotiaiden osalta Sallassa 14.–16. ja 13–15-vuotiaiden osalta Tahkolla 7.–9. maaliskuuta järjestettäviin loppukilpailuihin.