Uutisen päiväys

31.3.2006← Takaisin

Alppihiihdon FIS-rankingissa yhdeksän suomalaista sadan joukossa

Kauden viimeistä edellinen FIS-rankinglista on ilmestynyt. Sadan joukossa on Suomesta kolme naista ja kuusi miestä, osa heistä on kärkiryhmässä kahdessa lajissa.

Alppihiihdon FIS-rankinglistalle on rankattu 141 suomalaista mieslaskijaa ja 69 naista.

Naisista korkein sijoitus on tietysti Tanja Poutiaisella, joka on pujottelussa sijalla 6 ja suurpujottelussa sijalla 7. Henna Raita on pujottelussa sijalla 22. Kolmas sadan joukkoon yltänyt nainen on nuori lupaus Sanni Leinonen, joka on suurpujottelulistalla 83:s.

Miehistä paras suomalainen on ehdottomasti Kalle Palander, joka on pujottelussa listan kolmas ja suurpujottelussa neljäs. Jukka Rajala on suurpujottelussa 31:s ja pujottelussakin sadan tuntumassa, 126:s. Jukka Leino on sijalla 63 niin pujottelussa kuin suurpujottelussakin. Loukkaantumisen myötä Sami Uotilan sijoitus on pudonnut rankasti. Hän on suurpujottelussa sijalla 78. Myös Jouni Pellinen on sadan joukossa suurpujottelussa, hän on 85:s. Nuorten MM-mitalisti Petteri Kantola alittaa sadan rajan niukasti: suurpujottelussa 99:s. Lähelle top 100:aa yltävät myös Petri Härkönen suurpujottelussa (116.) ja samalla sijalla Jouni Kaitala pujottelussa.

Kaikki suomalaiset FIS-listalla 7/2006