Uutisen päiväys

8.3.2009← Takaisin

Aleksander Legkov juhli Salpausselällä - Lallukka parhaana suomalaisena 15:s

Juha Lallukka oli parhaana suomalaisena 15:s vapaalla hiihtotavalla hiihdetyssä 15 kilometrin matkalla. Venäjän Aleksander Legkov oli ensimmäinen ja Italian Pietro Piller Cottrer oli toinen. Itävallan Christian Hoffman oli kolmas.

Muista suomalaisista Teemu Kattilakoski 24:s, Matti Heikkinen 33:s, Sami Jauhojärvi 34:s, Tero Similä 44:s ja Ville Nousiainen 48:s.

"Palautumisen kanssa on ollut suuria ongelmia. Liberecin 50 kilometrin jälkeen voimat ovat olleet poissa. Alussa aloitin todella kovaa, mutta oli väsynyttä hiihtoa, eikä lopussa riittänyt lainkaan paukkuja," Lallukka harmitteli.

Kattilakoski oli maalin jälkeen pettynyt mies, mutta mies löysi hiihdostaan jotain hyvääkin.

"Tasapaksua hiihtoa. Tällaisilla hiihdoilla ei pärjää kärkijoukoissa, mutta loppukilometreillä pikkaisen meno piristyi", Kattilakoski kommentoi.

Myös Heikkinen, Jauhojärvi ja Nousiainen olivat kaukana kärjestä.

"Väsyneen miehen hiihtoa. Kannustavan kotiyleisön tuella jaksoin loppuun saakka.", Heikkinen kiitteli.

"Varmasti kauden toiseksi huonoin kisa. Yhtä huonosti hiihdin viimeksi joulukuussa. Tällaisessa maastossa jää armottoman kauaksi, jos hiihto ei kulje", Jauhojärvi totesi.

"Ei ollut hyvää hiihtoa. MM-kisojen jälkeen hiihto on ollut vaisua. Ei tällaisista sijoituksista viitsi mennä taistelemaan loppukisoissa, joten voi olla että jätän loput maailmancupin kist väliin", Nousiainen arvuutteli.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu 12.-14,3, Norjan Trondheimissa.

Tulokset: www.fis-ski.com
Lisätietoja Salpausselän kisoista: http://www.lahtiskigames.com