Uutisen päiväys

1.11.2016← Takaisin

Alamommo Lidl Junioreista nuorten maajoukkueeseen - "Muiden ryhmäläisten kanssa yhdessäolo ja hyvä yhteishenki ovat jääneet mieleen"

Mäkihypyn nuorten maajoukkueessa kohti MM-kisakautta harjoitteleva Andreas Alamommo oli kesän kisoissa hyvässä iskussa. Suomalainen ylsi hienosti yhdeksän kertaa pisteille 14 hyppäämässään kansainvälisessä kisassa.

Jouluaaton aattona 18 vuotta täyttävä Alamommo on käynyt mäkihypyn parissa pitkän polun nuoresta iästään huolimatta. Alamommon tie kulki aikanaan Lidl Junioreiden kautta aina nuorten maajoukkueeseen.

"Leirejä oli kerran kuussa, yleensä Kuopiossa, Vuokatissa tai Rovaniemellä, josta jatkoimme matkaa Rukalle suurmäkeen. Joskus kävimme myös Ruotsin Örnsköldsvikissä. Rukan leiri oli aina mahtava, kun pääsi hyppäämään isosta mäestä", lupaava suomalaishyppääjä muistelee.

"Leireillä saattoi olla muutama vanhempi mukana auttamassa kyyditsemisissä", hän lisää.

Hyvä ryhmähenki ja mukavat kaverit ovat suuressa roolissa etenkin nuorten harrastuksissa. Nimenomaan kyseinen seikka on jäänyt Alamommon mieleen Lidl-ajoista.

"Muiden ryhmäläisten kanssa yhdessäolo ja hyvä yhteishenki ovat jääneet mieleen."

Päättyneen kesän Continental Cupissa 46:nneksi sekä FIS Cupissa 19:nneksi sijoittunut Alamommo kehuu valmennustyyliä. Valmentajien välinen yhteistyö toimi mallikkaasti, jonka ansiosta kaikki olivat tietoisia siitä, missä hyppy menee.

"Omalta osaltani yleensä aina kehityin leirin aikana jonkin verran, joka lisäsi motivaatiota harjoitella. Leireillä oppi uutta ja meillä oli säännöllisesti testejä leireillä. Tänä aikana Lauri Hakola oli toisena valmentaja Lidl-ryhmässä."

"Oma henkilökohtainen valmentajani oli Lidl-ryhmän aikoihin yhteydessä valmentajiin, joten kaikki tiesivät millä mallilla hyppääminen oli. Aina leirille tultaessa oli hyvin selvä näkemys siitä, mitä mäessä pitäisi tehdä", Alamommo kehuu.

Kuvassa vasemmalla olevat Niko Kytösaho ja Andreas Alamommo ovat ponnistaneet Lidl Junioreista aina nuorten maajoukkueeseen.