Uutisen päiväys

10.6.2004← Takaisin

Akseli Kokkonen joutuu jättämään Urheilukoulun selkävaivojen takia

    Toukokuun lopussa armeijaan astunut mäkihyppääjä Akseli Kokkonen joutuu jättämään Urheilukoulun kesken vakavien selkävaivojen takia.

    Viime kaudella A-maajoukkueen vakiomiehistöön nousseella Kokkosella on selässä skolioosi sekä nikaman siirtymä. Tämä aiheuttaa rasituksessa kipeytymistä.

    Kokkonen on kärsinyt selkävaivoista jo pitkään. Kovalla harjoittelulla ja lihashuollolla selkä on kestänyt kilpailukauden rasitukset: "Kipu tuntuu joskus myös hypätessä. Hyvä vatsa- ja selkälihasten harjoittaminen mahdollistaa kuitenkin täysipainoisen kilpailemisen. Palvelus vaativissa erikoisjoukoissa olisi voinut aiheuttaa vakavampia oireita ja vaarantaa koko urani. Totta kai olisin halunnut suorittaa varusmiespalveluksen erikoisjoukoissa", Kokkonen sanoo.

    Lääkäreiden mukaan Kokkosen uran kannalta nyt on parasta välttää raskasta tiedustelukoulutusta Urheilukoulussa ja suorittaa varusmiespalvelus normaalijoukoissa. Akseli Kokkonen jatkaa varusmiespalvelusta Hämeen Ratsujääkäripataljoonassa heinäkuun lopussa.

    Ensi kaudella Akseli Kokkosen päätavoite on helmikuussa hypättävissä Oberstdorfin maailmanmestaruuskisoissa.