Uutisen päiväys

15.11.2007← Takaisin

AJ Kemppainen hyppää Tukholman Winter Jamissa

Freestylehiihtäjä AJ Kemppainen kilpailee lauantaina Tukholman Olympiastadionilla järjestettävässä Winter Jam – King of Style -kisassa. Kilpakumppaneina ovat maailman parhaat freeriderit.


Vuonna 1912 rakennettu Tukholman Olympiastadion muotoutuu viikonloppuna modernien talvilajien, new school -hiihdon ja lumilautailun, areenaksi. Lauantain 17.11. Winter Jam 2007 -tapahtumassa freeridelaskijat hyppäävät Big Air -herruudesta ja lumilautailijat kilpailevat maailmancupin pisteistä niin ikään Big Air -hypyissä.

 

Freestylen Half pipe -joukkueen laskija 18-vuotias Antti-Jussi Kemppainen pääsi mukaan kutsukilpailuun 17 muun laskijan joukkoon. Kauden ensimmäinen kilpailu, jopa 25 000 katsojaa vetävällä stadionilla, jännittää nuorta kuusamolaista.

 

- Saas Feen leirillä lokakuun alussa olen viimeksi tosissaan hypännyt, aika jännää siis lähteä hyppykisaan. Rukalla olen onneksi päässyt pitämään lumituntumaa yllä tekniikkatreeneissä ja reileillä, kertoo Kemppainen ennen kauden avauskisaa.

 

Kemppainen teki läpimurtonsa viime kaudella, kun hän laski Half pipen maailmancupia, sijoittui nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa Sveitsin Airolossa toiseksi ja kiersi kutsukilpailuja. Miehen ensimmäinen iso kisa oli Jon Olsson Invitational Åressa maaliskuun lopussa.

 

- Kerrostalon kokoisella itseluottamuksella on lähdettävä kisaan, kuten tein Åressa viime vuonna. Ennakkoon kovia nimiä, siis minun lisäkseni, ovat ruotsalaiset Jon Olsson ja Jacob Wester sekä Kanadan TJ Schiller, hymyilee Kemppainen ja iskee silmää.

 

Kemppainen ylistää kilpailutapahtumien laatua ja tietää suorituspaikkojen olevan kunnossa. Viime vuoteen verrattuna stadionin hyppyriä on hieman paranneltu ja luvassa on isoja ilmoja, upeita voltteja ja muita ”smootheja” temppuja, kuten freeriderit omalla kielellään hyppyjä kuvailevat.

 

Laskijaprofiilissaan Kemppainen kuvaa itseään kolmella sanalla seuraavasti: ”Waiting for Snow!” Lumesta onkin tullut nuorelle lukiolaiselle elementti, joka kuuluu hänen elämäänsä ympäri vuoden. Kesällä ja syksyllä aika vierähti treenileireillä jäätiköillä. Suomessa lumipäiviä on kertynyt Rukalla ja Tukholman kisan jälkeen mies suuntaa Salomon-campille USA:n Coloradoon legendaarisiin Breckenridgen hiihtomaisemiin. Kolmen viikon leirillä treenataan, lasketaan vapaata ja kuvataan materiaalia keväällä ensi-iltansa saavaan hiihtoleffaan.

 

Lauantaina King of Style -kisa alkaa karsinnoilla klo 15.30 ja jatkuu finaaleilla klo 17.00 Suomen aikaa.



Lisätietoja: http://www.winterjam.se