Uutisen päiväys

12.3.2009← Takaisin

Aino-Kaisa Saarinen viides ja Kalle Lassila kuudes sprintissä Trondheimissa

    Aino-Kaisa Saarinen oli parhaana suomalaisena viides sprinttifinaalissa Norjassa. Perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyn kisan voitti maailmancupia johtava Slovenian Petra Majdic. Slovakian Alena Prochazkova oli toinen ja Puolan Justyna Kowalczyk oli kolmas.

    Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli 14:s. Virpi Kuitusta, Pirjo Murasta ja Kirsi Perälää ei sairastumisien vuoksi nähty Trondheimissa.

    Terävästi A-finaalin aloittanut Saarinen ei pystynyt vastaamaan Majdicin ja Prochazkovan hurjaan loppukiriin. Flunssasta kärsinyt Saarinen kilpaili ensimmäistä kertaa MM-kisojen jälkeen.

    Majdic johtaa maailmancupia 141 pisteen erolla ennen kolmantena olevaa Saarista. Kowalczyk on 20 pistettä edellä suomalaista.

    ”Tänään oli vähän väsynyttä hiihtoa, mutta olen tyytyväinen A-finaalipaikasta. Tässä on vielä kisoja jäljellä, joten mitään ei ole vielä menetetty maailmancupin suhteen ”, Saarinen kommentoi.

    Suomen miehistä paras oli kuudenneksi jäänyt Kalle Lassila. Kisan voitti sprintticupia johtava Norjan Ola Vigen Hattestad. Norjalaisille tulikin kolmoisvoitto, Petter Northug oli toinen ja John Kristian Dahl kolmas.

    Muista suomalaisista Matias Strandvall ei selviytynyt finaaleihin. Sami Jauhojärvi, Jesse Väänänen, Martti Jylhä ja Lasse Paakkoneneivät selvinneet alkukarsinnoista jatkoon.
    ”Oli kiva lopetus maailmancupille. Finaalissa en valitettavasti pystynyt taistelemaan paremmista sijoista. Viimeisessä ylämäessä jalat olivat maitohapoilla”, Lassila totesi maalin jälkeen.
    Maastohiihdon maailmancup jatkuu lauantaina Trondheimissa. Ohjelmassa on naisten 30 kilometriä ja miesten 50 kilometriä, jotka hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla.

    Tulokset ja maailmancupin tilanne luettavissa www.fis-ski.com