Uutisen päiväys

2.1.2007← Takaisin

Aino-Kaisa Saarinen nousi Tour de Skissä kolmanneksi

Aino-Kaisa Saarinen petrasi pykälällä sijoitustaan kolmanneksi Tour de Skin kokonaiskilpailussa sijoituttuaan toisessa osakilpailussa Oberstdorfin takaa-ajossa 21:nneksi.

Saarinen on vain 12,5 sekuntia kiertuetta johtavaa Norjan Kristin Steiraa perässä.

Tiistain 5+5 kilometrin takaa-ajon voitti Steira. Paras suomalainen oli viidenneksi sijoittunut Riitta-Liisa Roponen, joka hävisi Steiralle 18,8 sekuntia. Roponen nousi Tour de Skin kokonaistilanteessa 11:nneksi. Virpi Kuitunen oli tiistaina 22:s ja on nyt kokonaiskilpailussa seitsemäntenä. Pirjo Manninen oli takaa-ajossa 30:s ja on kokonaiskilpailussa 20:ntenä.

”Pertsalla kulki hiihto, aina kun pystyi hiihtämään, niin nousin sijoja. Tänään lähti keulassa sellaisia, jotka normaalisti ei. Vapaakin kulki tänään hyvin. Olen tyytyväinen ja tästä on mielenkiintoista jatkaa”, Roponen sanoi.

”Sukset eivät toimineet, melkein kaaduin lähdössä ja piti taistella koko ajan. Ei pystynyt hiihtämään perinteistä rennosti ja sitten vapaalla sattui selkään”, innolla seuraavana osakilpailuna olevaa perinteisen kymppiä odottava Kuitunen sanoi.

Tiistaina bonussekunteja oli jaossa ensimmäisen kerran 2,9 kilometrin ”kirimaalissa”. Saarinen kipusi pisteelle ensimmäisenä ja nappasi 15 sekuntia, Kuitunen toisena ja vei kymmenen sekuntia.

”Pertsalla pystyin tekemään omaa hiihtoa, mutta kun lähettiin vapaalle, se oli taas vähän niin kuin paluu arkeen. Tässä kilpailussa oli niin paljon muistettavaa, kirimaali ja suksen vaihto, että sen jälkeen luistelu oli liikaa. Onneksi sain napattua sen 15 sekuntia, minkä olin suunnitellutkin”, ”Aikku” tuumi.

Jauhojärvi nappasi viisi bonussekuntia

Miesten 10+10 kilometrin takaa-ajon ykkönen oli Ranskan Vincent Vittoz, joka loppusuoran kirissä kurotti maaliin 0,9 sekuntia ennen Venäjän Alexander Legkovia. Tour de Skin johtoon siirtyi Norjan Simen Östensen. Suomalaiskaksikko petrasi otteitaan avausosakilpailun jälkeen. Sami Jauhojärvi oli 21:s ja nousi kokonaiskilpailussa 22:nneksi, Ville Nousiainen oli 30:s ja on myös kokonaiskilpailussa samalla sijalla.

Miesten kilpailussa ensimmäiset bonussekunnit olivat jaossa 5,9 kilometrin kohdalla ja siihen kolmantena ennättänyt Jauhojärvi vei niitä viisi.

” Bonussekunnit tulivat todella helposti. Ajattelin etukäteen, että jos näyttää, että on mahdollisuus kirisekunteihin, otan niitä. Skeitti (vapaa hiihtotapa) on tällä hetkellä niin hukassa teknisesti, eikä tämä alusta sitä suosi”, Jauhojärvi sanoi.

Tour de Ski jatkuu Oberstdorfissa keskiviikkona, jolloin ohjelmassa on naisilla 10 ja miehillä 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

Lisätietoja: www.tour-de-ski.com