Uutisen päiväys

6.3.2009← Takaisin

Aino-Kaisa Saarinen joutuu jättämään Salpausselän kisat väliin

    Aino-Kaisa Saarinen joutuu jättämään viikonvaihteessa Lahden Salpauselällä kilpailtavat maailmancupin osakilpailut väliin flunssan vuoksi.

    Maailmancupia johtavalla Saarisella oli torstaina lievää lämpöä ja flunssaa, josta hän ei valitettavasti perjantaiaamuksi toipunut.

    ”Kuumetta 38,2, joten en starttaa viikonloppuna. Kuumeen lisäksi on nuhaa ja vähän kuivaa yskää. Todella harmillistahan tämä on, kun piste-ero (toisena olevaan Slovenian Petra Majdiciin) on vain 26. Kauden tavoitetta tämä ei silti muuta, haluan edelleen taistella siitä keltaisesta liivistä loppuun asti. Pari kisaa jää väliin, sille ei nyt voi mitään. Parempi tämä flunssa kuitenkin on nyt kuin että olisi ollut viime viikolla. Onni on sekin, että viikonloppuna on vapaan kisoja, joista en välttämättä aivan huippupisteitä olisi saanut. Ensi viikolla hiihdetään perinteisellä, ja niitä odotan. Harmittaa todella paljon itseni ja muidenkin puolesta, kun en kotikisoissa pääse kilpailemaan. Olin odottanut sitä kovasti”, kolmen päivän antibioottikuurilla ollut Saarinen sanoi.

    ”Aikku ei pysty kilpailemaan viikonloppuna, vaikka kuume laskisikin päivän aikana. Liian iso terveysriski yleensä ja vaarantaisi loppukauden kisat”, maajoukkueen lääkäri Harri Hakkarainen sanoi.

    Maailmancupissa kilpaillaan Lahden jälkeen vielä Trondheimissa, Tukholmassa ja Falunissa. Neljä viimeistä kilpailua ovat sovelletuin Tour de Ski-säännöin käytävä ”mini-Tour”, maailmancupin finaali.