26.11.2005← Takaisin

Ahonen toisenkin kilpailun kakkonen - voitto Slovenian Kranjecille

Rukan Nordic Opeingin iltakilpailun voittajaksi nousi Slovenian Robert Kranjec ja Janne Ahonen oli jälleen toinen. Kolmanneksi hyppäsi Saksan Michael Uhrmann.

Iltapäivän yhden kierroksen kilpailun kolmonen, Slovenian Robert Kranjec kiri ensimmäisellä, kilpailun pisimmällä, 144,5 metriä kantaneella hypyllä 7,2 pisteen johtoon ennen Janne Ahosta, jonka hyppy kantoi 140,5 metriä. Toisellaan slovenialainen ei yltänyt yhtä huikeaan suoritukseen, muttei Ahonenkaan aivan pystynyt vastaamaan. Piste-ero miesten välillä kapeni 5,1 pisteeseen, mikä merkitsi Ahoselle päivän toista kakkossijaa. Samalla kuitenkin palattiin tuttuun päiväjärjestykseen, kun Ahonen yhden kilpailun tauon jälkeen palasi maailmancupin kärkeen jakaen sijan Kranjecin kanssa. Kranjecille voitto oli uran ensimmäinen. Saksan Michael Uhrmann jäi Ahosesta 5,4 pistettä.

Kilpailun jälkeen Ahonen oli tyytyväinen päivän molempiin kilpailuihin.
- Hyppyni olivat hyviä, vaikkakaan eivät erinomaisia. Tuulen kanssa oli vähän huonoa onnea,  ei kuitenkaan kovin pahasti. Tänä vuonna kilpailu tulee olemaan kovaa. Taistellaan, lupasi Ahonen.

Suomalaisten tilanne oli päivän toisessa kilpailussa selvästi ”normalisoitunut”. Ensimmäisen kierroksen jälkeen asetelmat olivat lopputuloksiakin paremmat, kun Matti Hautamäki oli jälleen lähempänä tuttua tasoaan, kuudentena ja Janne Happonen seitsemäntenä. Näitä sijoja he eivät aivan pystyneet pitämään, säilyivät kuitenkin kymmenen parhaan joukossa. Hautamäki oli kahdeksas ja Happonen kymmenes.

Kilpailun jälkeen Hautamäki suomi itseään: ”Lautasella tarjottiin podiumpaikkaa, muttei kelvannut”. Päävalmentaja Tommi Nikunen ei ollut yhtä happamena. Hänen mielestään Hautamäki on kohta taas täydessä iskussa.
- Siitä saatiin hyviä merkkejä harjoituksissa, hän sanoi.
Suhteellisen tyytyväinen päävalmentaja oli omiensa kokonaissuoritukseen lauantain jälkimmäisessä kilpailussa. Kiitoksen sai nuori Janne Happonen, joka itsekin iloitsi uransa ensimmäisestä palkintoshekistä –1000 Sveitsin frangia, joka tuli kymmenennen sijan myötä.

- Tami Kiuru oli molemmissa kilpailuissa 15 parhaan tuntumassa ja nuori Joonas Ikonenkin ylti maailmancupin pisteille, kirjasi Nikunen tyytyväisenä. Kiuru oli 18:s ja Ikonen 21:s. Lisäksi maailmancupin pisteille pääsi Risto Jussilainen, joka oli 22:s.