Uutisen päiväys

14.2.2007← Takaisin

Ahonen omaa luokkaansa

Janne Ahonen ei antanut muiden yllättää kotimäessään, vaan nappasi selkeän voiton suurmäen SM-kilpailuissa.

Janne Ahonen osoitti jälleen kerran hallitsevansa Lahden betonin eli suurmäen metkut. Hän voitti SM-kultaa lähes neljällä pisteellä ennen toiseksi sijoittunutta Arttu Lappia ja kahdeksalla pisteellä pronssia hypännyttä Janne Happosta. Vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen Lappi oli kärjessä, mutta Ahonen leiskautti viimeisellään 131,5 metriä eikä puijolainen pystynyt siihen vastaamaan.

– Siihen nähden, miten hyppy kulki eilen ja toissapäivänä, niin nyt pystyin petraamaan hyvin. Mutta tekemistä on vielä, mestari totesi kisan tauottua.

Ahonen on viime päivien ajan keskittynyt harjoittelemaan tiiviisti, ja hän laskeskelikin hypänneensä tuona aikana noin satakunta hyppyä.

– Mies on vähän puhki, mutta uskon ja toivon, että tulosta tulee työn kautta. Pari päivää on mennyt hammasta purren, eivätkä harjoitushypyt mitään huippuhyppyjä todellakaan ole olleet, mutta toisaalta en minään muuna talvena olekaan vetänyt kesken kauden tällaista harjoitusrupeamaa.

Arttu Lappi oli varsin tyytyväinen saamaansa harjoitustaukoon, sillä sinä aikana hän ehti korjata henkilökohtaisen valmentajansa, Jarkko Saapungin kanssa orastavan tekniikkavirheen.

– Tänään en saanut ihan parhaimpia hyppyjä aikaiseksi, mutta uskon, että löydän mäkiviikolla olleen vireen uudelleen. Harjoituksissa olen hypännyt ehkä jopa paremmin, mutta mukavahan tuollaisia mittoja on hypätä, toisella kierroksella 130 metriä ponkaissut Lappi totesi.

Janne Happonen oli sen verran tyytyväinen hyppyihinsä, että saattoi ajatella tulevaa jo hyvillä mielin. Hän uskoo oman mitalikuntonsa lisäksi myös Suomen joukkueen mahdollisuuksiin tulevissa Sapporon MM-kisoissa.

– Miestä on ruvennut petraamaan viime aikoina. Kyllä Suomi kamppailee mitalista ihan tosissaan, hän vakuutti.