Uutisen päiväys

8.8.2005← Takaisin

Ahonen kakkonen FIS kesä GP:n avauksessa

Mäkihypyn viime kauden ykkösnimi Janne Ahonen on kesän aikana kulkenut voitosta toiseen sivulajissaan kiihdytysautoilussa. Mäkivire ei kuitenkaan ole kadonnut minnekään. FIS kesä GP:n ensimmäisessä osakilpailussa hän sijoittui toiseksi.

Saksan Hinterzartenin HS 108 mäessä viime sunnuntaina käydyssä kilpailussa Ahonen oli kakkonen Itävallan Wolfgang Loitzln jälkeen. Kolmanneksi sijoittui myöskin itävaltalainen, Thomas Morgenstern. Suomalaisista Matti Hautamäki oli 10:s, Janne Happonen 11:s ja Juha-Matti Ruuskanen 12:s.

Lauantaina käydyn joukkuemäen kilpailun voitti Saksa ja Suomi sijoittui toiseksi joukkueella Juha-Matti Ruuskanen, Tami Kiuru, Matti Hautamäki ja Janne Ahonen.

FIS kesä GP:n toisen osakilpailun paikka on Sveitsin Einsiedeln. HS 117 mäessä käytävään kilpailuun osallistuvat  Matti Hautamäki, Jussi Hautamäki, Janne Happonen, Arttu Lappi ja Juha-Matti Ruuskanen.

Joukkue palaa kotiin suoraan Einsiedelnistä eikä osallistu kesä GP:n sunnuntaina 14.8. Ranskan Courchevelissa pidettävään osakilpailuun.

Janne Ahonen keskittyy vielä tulevana viikonloppuna kiihdytysautoiluun ja kilpailee Einsiedelnin sijasta Virtasalmella.