Uutisen päiväys

12.12.2003← Takaisin

Ackermannin voittoputki jatkui Val di Fiemmessä, Lajunen viides

Saksan Ronny Ackermann jatkoi voittoputkeaan yhdistetyn maailmancupissa Val di Fiemmessä. Saksalaisten kaksoisvoiton täydensi Sebastian Haseney, Itävallan Felix Gottwald oli kolmas. Suomalaisten kokonaispanos oli hyvä, sillä neljä urheilijaa ylsi 13 parhaan joukkoon. Samppa Lajunen oli parhaana viides (-1.57,3).

Hannu Manninen kuudes, Jouni Kaitainen 10:s, Jaakko Tallus 13:s ja Antti Kuisma 29:s. Kaikki suomalaiset Kaitaista lukuunottamatta nostivat sijoituksiaan 15 kilometrin hiihto-osuudella Passo Lavazessa. Predazzon K95-mäessä Kaitainen oli parhaana 8:s (95 ja 93 metriä), Lajunen 12:s (93 ja 93,5), Tallus 15:s (93,5 ja 91), Manninen 22:s (90,5 ja 88,5) ja Kuisma 41:s (87,5 ja 80).

Päävalmentaja Jyri Pelkonen laski suomalaisten kokonaispanoksen menneen plussan puolelle, vaikka harjoituksiin nähden mäkiosuus menikin alakanttiin. Tallus onnistui vielä koekierroksella hyppäämään porukan pisimmän hypyn.
- Kilpailussa Jaska myöhästyi ponnistuksessa. Ainoa, joka pystyi edellispäivän harjoituksiin verrattuna nostamaan tasoaan kilpailuun, oli Jouni. Hannu oli treeneissä ja koekierroksellakin aina 10 joukossa, niin eipä 22:s tila kilpailussa mieltä ylennä, Pelkonen summasi.
Jos meni mäki alakanttiin, ladulla kulki lähes senkin edestä.
- Pirun hyvin kaikki hiihtivät. Suksi toimi todella hyvin, onnistunut huolto ja välinevalinnat, Pelkonen myhäili.

Lauantaina Val di Fiemmessä kilpaillaan yhteislähtöyhdistetty, jonka jälkeen yhdistetyn maailmancup jää joulutauolle.
- Kun molemmat osiot saataisiin onnistumaan samassa kilpailussa, pullat olisi hyvin uunissa. Nyt Ackermannin takana on niin tasaista, että vähänkin kun epäonnistuu, jää kauas, Pelkonen tietää.

Tulokset: www.fis-ski.com