Uutisen päiväys

30.11.2007← Takaisin

Ackermann yhdistetyn voittajaksi - Koivuranta viides

Nordic Openingin Gundersen-yhdistetyn voittoon nousi Saksan Ronny Ackermann. Suomalaisista paras oli Kuusamon oma mies, Anssi Koivuranta, viides.

Ronny Ackermann oli mäkiosuuden jälkeen kuudes. Hän hiihti kärjen kiinni jo kisan puolimatkassa ja meni menojaan. Voittoa hän ei ennen Kuusamoon tuloaan odottanut saavansa, mutta kertoi Sapporon Gundersen-yhdistetyn maailmanmestaruuden antaneen hänelle reilusti lisää motivaatiota muuten kehnohkosti menneen viime kauden jälkeen.

 

Kisan yllätyskakkonen oli USA:n Johnny Spillane, joka mäkiosuuden jälkeen oli 13:s. Mies teki paluun kärkeen loukkaantumisten jälkeen. Palkintopallisija oli miehen ensimmäinen sitten vuoden 2003.

 

Itävallan vahvasta joukkueesta tuli kisan kolmas mies, Christoph Bieler. Palkintokorokesijaan hän ei hiihtoon lähtiessään uskonut, kun mäkiosuudella toinen hyppy oli epäonnistunut selvästi. "Tiesin olevani hyvässä kunnossa, mutta mäki oli pettymys. Olen mennyt hiihdossa pienin askelin eteenpäin ja tässä sitten oli tulos," Bieler kertoi.

 

Anssi Koivuranta onnistui mäkiosuudella hienosti. "Harjoituksissa ei mennyt niin kovin hyvin. Pystyin kuitenkin keskittymään kilpailuhyppyihin," Koivuranta myhäili tyytyväisenä. Hän oli mäkiosuuden jälkeen kolmas 31 sekuntia Japanin Daito Takahashin takana.

 

Hiihtoon Koivuranta lähti hyvin toivein, mutta joutui 15 km:n matkalla antamaan vähän periksi. Sijoitus maalissa oli viides. Koivuranta myönsi hiihdon jälkeen, että vauhdinjako ei täysin onnistunut. "Oli virhe lähteä täysillä Ackermannin perään. Vedin ihan hapoille ja sen jälkeen yritin vain sinnitellä kaatumatta. Onneksi sentään pystyin pitämään jonkinmoisen sijoituksen," kertoi Koivuranta maalissa. Vaikka palkintopallisijaa ei tullutkaan, häntä oli odottamassa iloinen yllätys, kun hän palkintojenjaon jälkeen sai käteensä uunituoreen sotilaspassin. "Villi ja vapaa" kaikui Rukan hiihtostadionilla - toivottavasti se ennakoi Koivurannan menoa maailmancupin seuraavassa osakilpailussa eli sprinttissä lauantaina samoissa lumisissa maisemissa.

 

Toiseksi paras suomalainen kisassa oli Janne Ryynänen, joka varsinkin mäessä on päässyt kovalle tasolle. Hän oli mäkiosuuden jälkeen neljäs. Vaikka hän hiihdossa joutui antamaan periksi, oli ilme maalissa iloinen. "Kaaduinkin pariin otteeseen ja siihen meni aikaa. Olen kuitenkin kehittynyt myös hiihtämisessä ja koko ajan mennään eteenpäin," hän kuvaili.

 

Hannu Mannisen kausi ei alkanut läheskään toivotulla tavalla. "Kun tavoite on olla palkintopallilla, ei 18. sija lainkaan tyydytä. Hyvä kuitenkin, että kausi on alkanut. Tästä on suunta vain ylöspäin," mietti Manninen, joka lähtee kauteen jälleen tavoittelemaan hänelle niin tuttua maailmancupin kärkisijaa. Manninen oli mäen jälkeen vasta 29:s ja ero kärkeen oli yli neljä minuuttia. Maalissa ero oli yli puolittunut 1.58,1:een.

 

Muiden suomalaisten sijoitukset olivat: 21. Jaakko Tallus, 25. Jouni Kaitainen ja 31. Ville Kähkönen.

 

Tulokset: http://www.fis-ski.com/
Lisätietoja Nordic Openingista: http://www.nordicopening.com/