Uutisen päiväys

2.3.2009← Takaisin

900 hiihtäjää ja 223 seuraa mukana Hopeasommassa Teuvalla viikonloppuna

Kisajärjestelyt ensi viikonlopun Hopeasompaan ovat aikataulussa. Latuviimeistelyjä tehdään viikolla ja Teuvan Parran kisaladut ovat loistavassa kunnossa.

Viikonloppuna ladulle lähtee liki 900 hiihtäjää yksilösarjoissa lauantaina ja 223 joukkuetta sunnuntain viesteissä.

Teuvan Rivakka isännöi tätä 13−16-vuotiaiden valtakunnallista hiihtotapahtumaa 7.−8. maaliskuuta. Hopeasomman loppukilpailu on osanottajamäärältään Hiihtoliiton suurin SM-tason kilpailu.

Hopeasommassa kisataan 13−16-vuotiaiden sarjoissa. Vanhimpien, 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjat ovat samalla Suomen mestaruus -kilpailut. Toisena kilpailupäivänä ovat vuorossa viestit 14−16-vuotiaiden sarjoissa.

Hiihtoväkeä huoltajineen on Teuvalle tulossa noin kolmisentuhatta. Majoitusasiat ovat kunnossa ja koti- ja ryhmämajoitusta on vielä vapaanakin. Järjestäjien kautta majoitettiin n. 1600 henkeä Teuvalle ja lähikuntiin.

Yleisölle on Parrassa vapaa sisäänpääsy eikä parkkimaksuakaan peritä. Yleisön paikoitus on ohjattu laskettelurinteen eli Snow-Park Parran puolelle, josta on non-stop kuljetus kisa-alueelle. Kisa-alueen paikoitus on varattu hiihtäjille huoltojoukkoineen.

− Yleisölle on Parrassa mukavat oltavat, sillä maalialueella on hyvä näkyväisyys laduille. Myös muutaman sadan metrin kävelyn päässä on useita alueita, joissa voi hiihtoja seurata, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Markku Saksa.

Kisakeskuksessa ovat järjestelyt kuumimmillaan. Laduille ajetaan vielä parin päivän ajan tykkilunta viimeistelyä varten. Järjestelyt muutoin ovat aivan suunnitellussa aikataulussa, joten odotettavissa on onnistuneet kisat.

Hopeasomman kisäisäntänä toimii olympiavoittaja Pauli Nevala ja kisaemäntänä SM-tason hiihtouran tehnyt Katja Ruotsalainen. Ruotsalainen, 31 on järjestävän seuran, Teuvan Rivakan kaikkien aikojen menestynein hiihtäjä.