Uutisen päiväys

15.9.2005← Takaisin

60-vuotispääjuhla avaa tapahtumarikkaan viikonvaihteen Vuokatissa

    Vuokatin Urheiluopisto on juhlinut 60-vuotista taivaltaan vuoden aikana monipuolisen tapahtumatarjonnan merkeissä, mutta juhlinnan varsinainen kohokohta on perjantaina kello 17 alkava pääjuhla. Juhlaan kokoontuu yli 300 henkilöä, jotka koostuvat Urheiluopiston omasta väestä ja ystävistä.

    Lämminhenkisen ja perhejuhlaluontoisen syntymäpäivätapahtuman juontaa Antero Viherkenttä. Juhlapuhujana on Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo. Ohjelma on rakennettu Opiston historian merkkipaalujen ympärille. Oman huomionsa saavat myös Opiston entiset rehtorit, joita on paikalla useita Onni Palasteesta lähtien. Ohjelmanumeroina kuullaan musiikkia ja eri järjestöjen tervehdyksiä Urheiluopistolle. Mukana on luonnollisesti myös liikuntaesityksiä.

    Sauvakävelijöille paljon puuhaa

    Pääjuhla käynnistää vilkkaan viikonlopun, jossa nähtävää ja koettavaa riittää kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Lauantaina vaelletaan perinteinen Vuokatin vaellus, jota sitäkin on taivallettu jo vuodesta 1945. Matkat ovat 16 ja 26 kilometriä. Tarjolla on myös 10 kilometrin Sapporo-lenkin kierros ja oma elämysvaellus lapsille. Sunnuntaina reipasta ulkoliikuntaa voi jatkaa Tarujen taival-kierroksella, joka kiertää 7 kilometrin matkan Eino Leinon hengessä.

    Sauvakävelyn ystävillekin on tarjolla täysipainoinen viikonloppu, sillä Vuokatin vaelluksen voi tehdä myös sauvakävellen 10 kilometrin lenkin. Sauvakävelyn tekniikan oivallusten maailmaan voi puolestaan sukeltaa sunnuntaina tekniikkakurssilla.

    Maastohiihtäjiä katsastetaan maailmancupiin

    Maastohiihdon maajoukkuehiihtäjät kuuluvat jo kalustoon Vuokatin Urheiluopiston ympäristössä ja tukku huippuhiihtäjiä on paikkakunnalla jälleen lauantaina, kun hiihtoputkessa katsastetaan urheilijoita maailmancupin avaukseen Düsseldorfiin.

    Kello 12 alkavissa kilpailuissa edustuspaikkoja on jaossa kolmelle miehelle ja kahdelle naiselle. Kilpailuihin on torstaihin mennessä ilmoittautunut 22 urheilijaa. Miehissä mukana ovat muun muassa Keijo Kurttila, Jari Joutsen ja Ari Palolahti, naisissa muun muassa Kati Venäläinen, Mona-Liisa Malvalehto ja Elina Hietamäki.