Uutisen päiväys

28.3.2006← Takaisin

14 haki maastohiihdon päävalmentajaksi

Suomen Hiihtoliiton maastohiihdon päävalmentajan paikkaa haki 14 henkilöä, joista viisi on ulkomaalaisia. Hakuaika päättyi maanantaina.

Muutama päävalmentajan paikkaa hakeneista haki myös lajivalmentajan paikkaa, jota haki kuusi henkilöä. Huoltopäällikön pestiin oli neljä hakijaa.

”Kaikki hakijat ovat kovatasoisia. Ulkomaalaisten valmentajien kiinnostus on merkki siitä, että meidän hiihtäjiä arvostetaan. Ulkomaalaiset valmentajat haluavat tulla tekemään tulosta ja näkevät meidän hiihtäjissä potentiaalia siihen”, maastohiihdon lajijohtaja Per-Ole Lindell sanoo.

Osa hakijoista haastatellaan. Päävalmentajan nimitystä valmistelevat Lindell, maastohiihtovaliokunnan puheenjohtaja Kari Virranta ja päävalmentajan tehtävän jättävä Reijo Jylhä. Valinnan tekee maastohiihtovaliokunta ja valinta julkistetaan 6. huhtikuuta.

Kun uusi päävalmentaja on valittu, hän valmistelee lajivalmentajan ja huoltopäällikön valintaa yhdessä Lindellin ja Virrannan kanssa. Valinnat tekee jälleen maastohiihtovaliokunta ja valinnat julkistetaan 12. huhtikuuta.