Uutisen päiväys

6.1.2018← Takaisin

Poikonen, Korva, Iso-Tryykäri ja Kähärä sprinttimestareiksi

Nuorten SM-hiihdoissa Iisalmessa saatiin lauantaina kisojen ensimmäiset tuplamestarit, kun sprintin voittoihin ylsivät 20-vuotiaissa Anita Korva ja 18-vuotiaissa Jasmin Kähärä. Miehissä mestareiksi hiihtivät M18-sarjassa Eero Iso-Tryykäri ja M20-sarjassa Verneri Poikonen.

– Finaaliin lähdin sillä lailla, että rento alku kuten erissäkin ja kärkeen laskua ennen. Takanousussa yritin parannella sijoja. Sitten loppu täysillä. Sprintissä oli ideanakin, että otan terävän karsinnan vähän sprinttipisteitä metsästäessä (FIS-pisteitä). Ensimmäistä kertaa lähdin ekana, hauska kokemus sinänsä. Vauhti oli ihan hyvää ennen joulua, sitten parin viikon kisatauko. Tein siinä pk-harjoittelua ihan reilusti, vähän hiipui. Nyt kisojen kautta jos herkistelisi nuorten MM-kisoja kohti, Korva sanoi.

Kähärä viihtyi Paloisvuoren sprinttiradalla ja kuokkanousuissa.

– Vapaan sprintti on yksi suosikkimatkoistani. Aika-ajoissa tuli kaatuminen, joten lähdin eriin paukusta täysillä keulaan, että saa ylämäet mennä omalla frekvenssillä. Huomenna kolmatta mestaruutta hakemaan, Kähärä sanoi.

Poikonen kävi mestaruustaistoa tutun miehen, Lauri Mannilan kanssa.

– Lähtö kuuluu vahvuuksiini ja sen otin kovaa. Tiesin, että (Lauri) Mannila tulee takanousussa tosi kovaa. Tänään oli erittäin huono olo, eilen meni lihaksisto tosi tukkoon, eikä täksi päiväksi parantunut. Aika-ajo oli tosi vaikean tuntuinen, alkuerä pikkaisen tunnustellen, semifinaali parempaa ja finaalissa hampaat yhteen taistelemaan, Poikonen sanoi.

Eero Iso-Tryykäri oli mestareista hämmästynein.

– Ekan mäen tulin aika rauhassa, vähän kärkimies pääsi karkaamaan, mutta ajattelin, että laskussa lasken kiinni. Edellä menevä kaatui ja itsellä oli paukkuja iskeä viimeiseen mäkeen, siitä se sitten tuli. Ikinä en ole alkuerästäkään päässyt jatkoa pidemmälle, oli tosi yllätys, että näin meni. En kyllä ikinä olisi uskonut, että finaaliin tai kultaan riittäisi, Iso-Tryykäri sanoi.

Mestareiden videohaastattelut kokonaisuudessaan:
Anita Korva
Verneri Poikonen
Eero Iso-Tryykäri
Jasmin Kähärä

Seuraa nuorten SM-kisoja somessa:
Facebook: @nuortensmhiihdot
Twitter: @nuortensmkisat
Instagram: @nuortensmhiihdot
#nsmiisalmi2018 #nsmhiihdot