10.3.2018← Takaisin

Miesten 20-sarjassa kulta jaettiin sekunnin kymmenyksillä Kaupin nuorten SM-hiihdoissa

20-vuotiaiden kilpailu oli tiukka, mutta muissa sarjoissa mitalit jaettiin selvemmillä eroilla nuorten miesten viidentoista kilometrin normaalimatkan nuorten SM-kisoissa Tampereella.

Ensimmäisenä hiihdetyssä 17-vuotiaiden miesten sarjassa voiton vei Emil Liekari Kouvolan hiihtoseurasta ennen Keuruun Kisailijoiden Emil Helanderia ja Ylöjärven Ryhdin Tino Stenmania. Nuoret miehet tekivät matkalla yhteistyötä, sillä Liekari hiihti sekä Helanderin että Stenmanin kiinni.

- Me kaikki kolme pystyimme hieman säästelemään huomiselle tuolla tavalla, arveli Liekari, eikä vielä paljastanut sunnuntain kilpailun taktiikkaansa.

18-vuotiaissa Kuhmo Skin Petteri Koivisto otti myös omansa selvällä erolla ennen hopealle hiihtänyttä Sievin Sisun Miska Poikkimäkeä ja pronssin ottanutta Keravan Urheilijoiden Otto Inveniusta. Kolmikko teki matkaa yhdessä ja ylitti maaliviivan tyylikkäästi yhdessä rintamassa. Mitalisteja ei yllättänyt, että juuri he kolme olivat mitalikolmikko.

- Kyllä kärkisijat ovat tälle porukalle menneet aiemminkin, totesi Poikkimäki, joka oli tyytyväinen lopputulokseen sairastelujen värittämän talven jälkeen.

Päivän tiukin kamppailu käytiin 20-sarjassa, jossa voiton vei lopulta Arsi Ruuskanen Siilinjärven Hiihtoseurasta vain 0,8 sekuntia ennen Äänekosken Huiman Verneri Poikosta. Pronssimitalin voittanut IF Minkenin Remi Lindholm jäi hänkin voittajalle vain 7,5 sekuntia.

- Olin toisen kierroksen jälkeen jäänyt 0,9 sekuntia Ruuskasesta, joten kymmenyksen sain kiinni viimeisellä kierroksella, naureskeli Poikonen kisan tasaisuutta. Hän oli joka tapauksessa hopeaan tyytyväinen.

23-vuotiaiden sarjassa koko mitalikolmikko on Tampereella viimeisissä nuorten SM-hiihdoissaan. Voiton vei Joni Mäki Pyhäjärven Pohdista reilun kymmenen sekunnin erolla Kouvolan Hiihtoseuran olympiakävijä Lauri Vuoriseen. Pronsille hiihti Vantaan Hiihtoseuran Waltteri Vinkanharju. Kolmikosta Mäki ja Vuorinen olivat suoritukseensa tyytyväinen, mutta Vinkanharju totesi, että suoritus jäi tasapaksuksi ja siksi ei lopputulos ei ollut aivan toivottu. Koko kolmikko aikoo lähteä vielä sunnuntaina viimeiseen nuorten sarjojen SM-kilpailuunsa perinteisen tyylin yhteislähtöön.

Kuvat: Arno Hämäläinen