Uutisen päiväys

11.1.2021← Takaisin

Kauden ensimmäisissä nuorten SM-hiihdoissa kolme kovaa kisapäivää, 427 urheilijaa ja 1000 koronatestiä

Vuokatissa viikonvaihteessa järjestettävät kauden ensimmäiset nuorten SM-hiihdot ovat samalla viimeiset katsastukset samoilla radoilla hiihdettäviin nuorten MM-kilpailuihin.

Kainuun Soten, Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston ja ELY-keskuksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaan. Tapahtuma järjestetään ilman yleisöä. Terveysturvallisuuden maksimoimiseksi tapahtumassa tehdään lähes 1000 koronaviruksen pikatestiä.

Vuokatissa kilpaillaan 17-, 18-, 20- ja alle 23-vuotiaiden sarjoissa. Tapahtuma alkaa perjantaina vapaan normaalimatkoilla, jatkuu lauantaina perinteisen sprinteillä ja huipentuu sunnuntaina perinteisen normaalimatkoihin. Kilpailuihin on ilmoittautunut 427 urheilijaa. Perjantaina on kaikkiaan 400 starttia, lauantaina 342 ja sunnuntaina 365.

– Meillä on erinomainen koneisto kisajärjestelyihin, mutta totta kai vallitseva koronatilanne on aiheuttanut lisää työtä. Olemme kuitenkin iloisia, että pystymme järjestämään nuorille kilpailut ja myös tarjoamaan tasapuolisen mahdollisuuden antaa vielä näyttöjä nuorten MM-kilpailuihin. Tapahtuman järjestämisen edellytyksenä olleeseen kisakuplaan olemme ottaneet mallia Rukan ja Kontiolahden maailmancupien kuplista, koska niissä asiat oli hyvin mietitty, kilpailusihteeri Ann-Mary Ähtävä sanoo.

Poikkimäki odottaa kovaa kilpailua: ”Tosi monta ukkoa on kovassa kunnossa”

Yksi vanhimman ikäluokan mielenkiintoisimmista nimistä on Vuokatti Ski Team Kainuuta edustava Miska Poikkimäki. Hän kahmi tukun mestaruuksia nuoremmissa ikäluokissa, mutta hiihtää nyt ensimmäistä vuottaan alle 23-vuotiaiden sarjassa. Poikkimäen alkukausi on sujunut mukavasti.

– Ainakin vapaa kulkee. Pertsalla on ollut vähän hakemista. Pertsa vähän mietityttää, mutta eiköhän sekin siitä vielä lähde kulkemaan samalla lailla kuin vapaa, Poikkimäki luottaa.

Viikonvaihteessa hän odottaakin erityisellä mielenkiinnolla vapaan 15 kilometrin kilpailua.

– Siihen on itselläni suurimmat odotukset tällä hetkellä. Sprintti totta kai myös. Vapaan 15 on ehkä se päämatka. Siinä on kyllä kova kisa, tosi monta ukkoa on kovassa kunnossa. Remi Lindholm, Lauri Mannila, Miro Karppanen, Petteri Koivisto, Oskari Hökkä…Tulee varmasti tosi kova kisa. Tulee kyllä varmaan pitkästä aikaa kovin nuorten kisa mitä on ollut, Poikkimäki sanoo.