Uutisen päiväys

10.3.2019← Takaisin

Valkeakosken Haka ja Puijon Hiihtoseura 16-sarjojen viestimestareiksi

Aurinkoinen sää helli Hopeasomman loppukilpailujen päätöspäivänä viestihiihtäjiä. 16-sarjoissa nähtiin ylivoimaiset mestarit, kun ensin Puijon Hiihtoseuran Herman Happonen, Jalmari Bergvist ja Arttu Heikkinen saivat rauhassa tuulettaa mestaruutta. Toisesta sijasta käytiin kirikamppailu Skiteam 105:n Leevi Vuorisen ja IF Sibbo-Vargarnan Ike Melnitsin välillä. Perjantain tapaan Vuorinen oli lopussa vahvempi ja toi Skiteamin värit hopealle. Joukkueessa hiihtivät Vuorisen lisäksi Eetu Takamo ja Roope Lindroos. IF Sibbo-Vargarnan muut viestinviejät Melnitsin lisäksi olivat Anton Skutnabb ja Casper Höglund.

”Alusta lähdettiin kovaa ja sitten siinä vähän tahti rauhtoittui ja letka kasvoi ja tuli pieniä eroja ja pääsin kärkiporukassa viemään Jalmarille viestiä”, kertoi avaaja Happonen omasta osuudestaan. 

 Mestaruus ratkesi toisella osuudella, kun Puijon Jalmari Bergqvist jätti muut joukkueet kauas. 

”Aivan älyttömän hyvin kulki. Kyllähän se oli taktiikkana, että saan muita jätettyä, mutta ei sitä olisi uskonut, että eroa tulee noin paljon”, kertoi erittäin tyytyväinen Bergqvist. 

Arttu Heikkinen sai omalla osuudella hiihtää omaa hiihtoaan ja nauttia maalisuoralla voitosta. 

”Siinä oli aika turvallinen johto, että pystyin rauhallisin mielin lähtemään. Tiesin kyllä, että pitää hiihtää kovaa, kun ryhmässä tullaa takaa. Ne pystyy hiihtämään ryhmässä aina kovempaa, joten ei siinä passailmaan lähdetty. Meillä oli tavoitteena voitto tästä, mutta tiedettiin, että pitää tehdä tosi paljon töitä ja kaiken onnistua hyvin ja siinä onnistuttiin” kertoi Heikkinen omasta osuudestaan ja joukkueen tavoitteista. 

Valkeakosken Hakan tytöt olivat omassa viestissään lähes yhtä ylivoimaisia kuin Puijon pojat. 
Hakan viestin aloitti Saara Mattila, joka tuli kolmantena vaihtoon. Toisella osuudella Nora Kytäjä nosti joukkueen kärkeen ja Fanny Kukonlehto toi joukkueen maaliin 18,1 sekuntia ennen Ski Jyväskylää, joka voitti kolmanneksi sijoittuneen Borgå Akilleksen 5,1 sekunnin erolla. Ski Jyväskylän joukkueessa hiihtivät Aino Pääkkönen, Siiri Rasimus ja Sanni Räisänen. Borgå Akilleksen viestiä kuljetti Melissa Lönnström, Ida Suuronen, Wilma Lax. 

”Alusta lähdin aika kovaa liikenteeseen, että kukaan ei pääse ihan peesiin ja lopussa pystyi vähän hiljentämään tahtia” kertoi voittajajoukkueen ankkuri Kukonlehto omasta osuudestaan. 

Tulevaisuudessa Hakan tytöillä on tavoitteena kahmia lisää mitaleja. 

”Kyllä meillä on monta hyvää tyttöä, että saadaan kovia joukkueita 18-sarjan viestiin”, jatkoi Kukonlehto. 
 

Espoon Hiihtoseura hallitsi 14-sarjojen viestejä 

14-sarjojen viestissä nähtiin Espoon Hiihtoseuran värit korkeimmalla korokkeella kahdesti. Ensin poikien viestissä voiton nappasi Jouka Aaltonen, Heikki Sumanen ja Anton Packalén ennen Lahden Hiihtoseuraa ja Teiskon Urheilijoita. Lahden Hiihtoseuran joukkueessa hiihtivät Topi Palviainen, Rasmus Saarinen ja Miko Haavisto. Teiskolla viestiä veivät Akseli Pitkänen, Paavo Mäntyvaara ja Johannes Alarotu. 

”Pari kertaa pääsin tänäänkin lumen pintaan tutustumaan, mutta muuten ihan hyvin sujui”, kertoi toisen osuuden hiihtänyt Sumanen. 

”Ihan hyvä”, kommentoi Packalén omaa viikonloppuaan erittäin tyytyväisenä ja hieman hämmentyneenä. Saaliina hänelle on kotiin viemisinä kaksi hopeaa ja yksi kultamitali. 

Espoon Hiihtoseuran tytöt jatkoivat viimeisessä viestissä erittäin vahvaa menoa. Silva Kemppi toi joukkueen avausosuudelta toisena vaihtoon ja tämän jälkeen Espoon värit nähtiin vain keulassa. Kempin joukkuekavereina viestissä hiihtivät Emmi Nieminen ja Selene Rossi. 

”Koko ajan oli tavoite pysytellä kärjen tuntumassa ja sitten päästää Selene hyvissä asemissa ankkuriosuudelle” kertoi viestin avannut Kemppi joukkueen taktiikasta. 

Espoon Hiihtoseura voitti lauantaina parhaan Hopeasompa-seuran palkinnon. 

”Hyvä nuorisotyö ja paljon hyviä urheilijoilta ja meillä on hyvä valmentaja”, kertoivat Nieminen ja Rossi yhteen ääneen kysyttäessä Espoon salaisuutta menestykseen. 

Toiseksi tyttöjen viestissä hiihti Pargas IF joukkueella Jenna Ylönen, Emilia Johansson ja Andréa Nyberg ennen pronssia napannutta Ylöjärven Ryhtiä. Ryhdin joukkueessa hiihtivät Emmi Hendriksson, Miina Mäki-Korte, Ada Aarnio. 

Päivän tulokset

Kuvat: Henna Tanhuanpää