Uutisen päiväys

30.11.2018← Takaisin

Lari Lehtonen maastohiihdon Hopeasomman suojelijaksi

Imatran Urheilijoiden, nykyisin Hollolassa asustava, Lehtonen on lupautunut Hollolan Hopeasomman suojelijaksi. Hänellä itsellään on Hopeasommasta monta hyvää muistoa niin menestyksen kuin hyvän seuraporukan osalta.

”Ensimmäiset muistot Hopeasommasta ovat vuodelta 1998 Paloheinästä. Kiintiöt olivat silloin suuret juhlavuoden kunniaksi. Ne olivat vesihiihtokilpailut ja muistan, että minulla oli kahdet perinteisen sukset. Toisiin pistettiin kaikkia liistereitä mitä löytyi pakista ja toisella sitten verryteltiin”, kuvaa Lehtonen ensimmäistä Hopeasomman loppukilpailu muistoaan. 

Paloheinän jälkeen loppukilpailuissa käytiin niin kauan kuin ikä salli - kolmesti hän muistelee pokanneensa kolmannen sijan. ”Meillä oli myös hyvä viestiporukka jolla kilpailtiin sekä menestyttiin. Ne kaverisuhteet on säilyneet tähän päivään asti, vaikka ollaan lähdettykin elämässä eteenpäin.” 

Junioreille Lehtonen antaa ohjeeksi käydä hiihtämässä talven aikana. Hän kertoo itse käyneensä mahdollisimman monta kertaa treenaamassa eikä kaikki ollut aina hiihtoa vaan mukaan mahtui muitakin lajeja. ”15 -vuotiaaksi pelasin myös pesäpalloa ja niitäkin harjoituksia oli mukana säänöllisesti. Meillä oli aktiivinen seura, jossa jumppa -nimellä kulki kuntopiiriharjoitus, jossa myös pelattiin säbää.” 

Toisena ohjeena hän neuvoo olemaan jännittämättä turhia ja lähteä rennoin mielin kisaamaan sekä ohjeen, että kuka viihtyy treeneissä - viihtyy yleensä kisaladulla vähän lyhyemmän aikaa. 
 

Omat tavoitteet Seefeldin MM-hiihdoissa 

Lari Lehtosen omat tavoitteet tämän vuoden osalta ovat Seefeldin MM-hiihdoissa, joissa kilpaillaan samalla ohjelmalla kuin Lahdessa. Larille Lahden kilpailut olivat uran parhaat arvokilpailut ja tavoitteena on jatkaa siitä ja vähän jopa parantaa. Ennen Seefeldiä sekä MM-hiihtojen jälkeen on kuitenkin monta hyvää maailmancupin osakilpailua ohjelmassa, joissa myös tavoitellaan uran parhaita sijoituksia. 

Kuva: Heidi Lehikoinen