Seuramuutto

Seuramuuttosäännöt

Seuramuutot kaudelle 2020 - 2021 tulee tehdä poikkeuksellisesti vasta 31.7. mennessä. Tulevalla kaudella 16-vuotiaiden ja nuorempien sarjoissa kilpailevat voivat vaihtaa seuraa ko. ajankohdan jälkeen, kuitenkin ennen ensimmäistä kilpailusuoritusta. Kilpailija saa kaudella 1.6. - 31.5. edustaa vain yhtä liiton jäsenseuraa.

Seuramuuton tekee kilpailijan uusi seura. Ilmoituksessa tulee ilmoittaa kilpailijan nimi sekä tieto uudesta ja entisestä seurasta. Ilmoituksessa tulee olla seuran allekirjoitus. Mukana tulee olla entisen seuran allekirjoittama (vapaamuotoinen) esteettömyystodistus.

Seuramuuttolomakkeen voi ladata tästä.

Seuramuuttolupa

Seuraa muuttavan kilpailijan on pyydettävä edustamaltaan seuralta todistus, että on esteetön edustamaan uutta seuraa eli ettei hänellä ole velvoitteita seuraansa kohtaan, kuten selvittämättömiä raha-asioita, palauttamattomia lainavarusteita, kilpailukieltoa tms.

Korvausvelvollisuudet

Kilpailijan entinen seura on oikeutettu saamaan urheilijalta tai uudelta seuralta korvauksen väline- ja valmennusavusta, jonka seura on panostanut kilpailijaan seuranmuuttohetkeä edeltävänä 12 kuukauden aikana. Kahdentoista kuukauden ajanjakso lasketaan taaksepäin siitä päivästä, kun urheilija tai hänen uusi seuransa on ilmoittanut entiselle seuralle kirjallisesti seuramuuttoaikeista.

Korvauksen piiriin kuuluvat väline-, leiri- ja matkakulut, jotka seura on maksanut urheilijan puolesta. Korvauksen piiriin eivät kuulu lisenssimaksut, osallistumismaksut eivätkä kilpailumatkakulut tai muut kilpailutapahtumaan liittyvät kulut, seuran edustusasut ja -vaatteet, eivätkä urheilijan saamat stipendit tai muut palkitsemisluonteiset suoritukset, vaikka seura olisi stipendin maksanut.

Korvaus on maksettava kahden viikon kuluessa siitä, kun entinen seura on esittänyt vaatimuksensa ja niihin liittyvät maksutositteet.

Korvausvelvollisuus ei koske kilpailijoita, jotka kilpailevat tulevalla kaudella 16-vuotiaiden ja nuorempien sarjoissa.

Toimenpiteet

Seuramuutot esteettömyystodistuksin tulee olla kirjallisina Suomen Hiihtoliitossa 31.7.2020 mennessä osoitteella Valimotie 10, 00380 Helsinki tai larissa.erola(@)hiihtoliitto.fi.

Seuramuuttosäännöt löytyvät kokonaisuudessaan Maastohiihdon kilpailusäännöistä (1.3.7 - 1.3.9).