MWC 2017 Klosters

Suomen mitalisaalis Sveitsin Klostersissa 4. – 10.3. hiihdetyissä Masters World Cup -kisoissa oli 12 kultaa, 20 hopeaa ja 14 pronssia. Se oikeutti maiden välisessä vertailussa viidenteen sijaan.

Mitalien lukumäärässä Suomi oli yhdessä järjestäjämaa Sveitsin kanssa jaetulla kolmannella tilalla. Edellä olivat Venäjä ja USA. Suomen joukkueessa hiihti 57 kilpailijaa eri sarjoissa. Nuorin osallistui M1- eli 30-vuotiaiden sarjaan ja vanhimmat M11- ja N11- eli 80-vuotiaiden sarjoihin.

Olosuhteet kisoissa vaihtelivat päivittäin, samoin ratojen kunto. Vaikein tilanne oli perinteisen hiihtotavan pitkillä matkoilla. Kovan vesisateen takia matkoja jouduttiin jopa lyhentämään. Kokonaisuutena kisat olivat onnistuneet. Viestit hiihdettiin varsin keväisessä noin 10 asteen lämmössä ja komeassa auringonpaisteessa.

Kisojen vakiomenestyjä on N11-sarjan Hanna Laurila. Suomalaisia kilpaili ja menestyi ilahduttavan paljon myös nuorten sarjoissa – Johan Gustafsson voitti kultaa M1-sarjassa vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa.

Ensi vuonna MWC-kisat hiiihdetään USA:ssa, Minneapolisissa jo tammikuussa (19. - 26.1.2018).


Suomella uusi veteraanien maajohtaja

Klostersin-kisoissa suomalaisten maajohtajana toimi ensimmäistä kertaa varkautelainen erityiskoulun rehtorin työstä eläköitynyt Jouko Kärki, joka on osallistunut hiihtäjänä MWC-kisoihin koko 2000-luvun ajan. Jouko jatkaa huikeat 25 vuotta veteraanien maajohtajana ja matkojen järjestäjänä toimineen Leena Jääskeläisen seuraajana ja toimi “oppipoikana” jo viime vuodet. Leenan luomien toimintamallien mukaan on hyvä jatkaa.

Leenalle suuret kiitokset hänen panoksestaan suomalaiselle hiihtourheilulle; 50 vuotta Hiihtoliiton luottamustehtävissä ja 25 vuotta WMA:n (World Masters Association) valtuuskunnassa on hatun noston paikka!


Uutinen kuvineen löytyy täältä.


MWC 2017 Klosters -kisasivut


Suomen veteraanien maajohtaja:
Jouko Kärki
puh. 050 436 7206
s-posti: jouko.karki@pp2.inet.fi