Uutisen päiväys

18.12.2018← Takaisin

Suomen Cupia ensimmäistä kertaa arki-iltoina Vantaalla kuukauden kuluttua

Maastohiihdon Suomen Cupin kahdeksas kausi on käynnistynyt Vuokatin ja Rovaniemen osakilpailuilla ja tammikuussa on jälleen Vantaan vuoro. Erityistä Vantaan osakilpailurupeamassa on se, että ensimmäistä kertaa Suomen Cupin historiassa se käydään keskellä viikkoa, tiistai- ja keskiviikkoiltoina 15.–16. tammikuuta.

Tiistaina naiset hiihtävät 5 km ja miehet 10km väliaikalähdöillä, keskiviikkona on viestit. Kaikki kilpailut käydään vapaalla hiihtotavalla. Järjestäjien tavoitteena on saada kuntoon 2,5 km baana ja näin tarjota yleisöystävällinen kisa hiihtäjien käydessä useaan kertaan stadionilla. Kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo odottaa mielenkiinnolla uudenlaista iltakilpailukokeilua: 

– Vantaalla on kisattu Suomen Cup -mittelöissä lähes vuosittain. Etelä-Suomen talvet ovat olleet haastelllisia, mutta Vantaan Hiihtoseura ja Vantaan kaupunki ovat suoriutuneet joka kerta järjestelyistä kiitettävästi. On olemassa sanonta: ‘Asenne ratkaisee, aina.’ Tänä vuonna Vantaan Hiihtoseura tarttui jälleen uuteen haasteeseen, kun ensimmäistä kertaa Suomen Cupin kisat käydään viikolla ja vielä iltakisoina, Koivusalo sanoo. 
 
Erityiseksi tämän kisan tekee myös se, että nyt on lunta jo kuukautta ennen kisoja. Hakunilassa on hiihdetty jo hyvä tovi 1,1 kilometrin latua ja lumetus on parhaillaan käynnissä pidemmän reitin saamiseksi kuntoon. Parhaimmillaan kahdeksan lumitykkiä ampui lunta, kun pidempi pakkasjakso kymmenisen päivää sitten alkoi. Hiihdettävää latua ei tehdä vain kilpailijoille vaan kaikki hyötyvät hyvistä hiihto-olosuhteista ennen ja jälkeen tammikuun kisapäivien.


Osallistujalistaan odotetaan maajoukkue- ja kansallisen tason aikuishiihtäjien lisäksi nuorten kärkikaartia, joka seuraavalla viikolla kilpailee omissa MM-kotikisoissaan Lahdessa.

– Upea tilaisuus esittäytyä suurelle yleisölle ja saada viime hetken herkistelykisa ennen omaa kauden huipentumaa, kertaa kilpailunjohtaja Satu Kalajainen.

– Toivottavasti Vantaan yleisö palkitsee heidät tulemalla sankoin joukoin paikalle ja kannustaa heidät menestykseen, joka kantaa Lahteen asti.

Myös järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seppo Räty on tyytyväinen.

– Kaiken kaikkiaan järjestelyt ovat loppusuoralla. “Yleisömäärässä ei taideta ihan SM-kisojen ennätykseen (yli 10000) yltää, mutta useampaa tuhatta kuitenkin odotetaan paikalle. Hiihtäjät ovat aina kiitelleet vantaalaisyleisöä upeasta kannustuksesta, joten toivottavasti tämä vuorostaan motivoi yleisön paikanpäälle. Vaikka juhlistamaan sitä, että Vantaan Hiihtoseura järjestää 60-vuotishistoriassaan jo 20:nnet TV-kisat, Räty sanoo.


Pääsymaksu aikuisilta 10€/päivä. Opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja varusmiehiltä 5€/päivä. Alle-16-v. pääsevät ilmaiseksi. Pääsylippu sisältää pysäköintimaksun. Liput voi ostaa jo ennakkoon joululahjaksi.