Uutisen päiväys

19.8.2020← Takaisin

Ski Jyväskylä ja Keuruun Kisailijat rakentavat yhteistyössä upeita nuorten SM-hiihtotapahtumia

Keski-Suomessa järjestetään tulevalla kaudella kahdet nuorten SM-hiihdot, kun Jyväskylässä hiihdetään 2. –3. tammikuuta ja Keuruulla 13. –14. maaliskuuta. Keuruun Kisailijat ja Ski Jyväskylä tekevät tapahtumien osalta mahdollisimman paljon yhteistyötä eri osa-alueilla, että nuorille saadaan upeat tapahtumat, jotka myös näkyvät laajasti. Kisoista pyritään tekemän monipuolinen ulkoilutapahtuma teemalla ”Keski-Suomen SM-hiihtojen juhlaa!”

Jyväskylässä Laajavuoressa kilpaillaan 2. tammikuuta sprintit ja 3. tammikuuta normaalimatkat yhteislähdöillä. Keurusselän liikuntapuistossa hiihdetään 13. maaliskuuta viestit ja 14. maaliskuuta pitkät matkat yhteislähdöillä. Molemmat seurat ovat innoissaan ainutlaatuisesta yhteistyöstä tapahtumien eteen.

– SM-hiihdot ovat nuorille urheilijoille aina kauden päätähtäin ja siksi me haluamme järjestää nuorille ikimuistoiset kisat ja uskon, että yhteistyössä Keuruun Kisailijoiden kanssa tässä myös onnistutaan mainiosti. Keuruulla on pitkä kokemus kisajärjestäjinä ja paljon osaamista. Me haluamme toimia suunnannäyttäjänä yli seurarajojen tehtävässä yhteistyössä, joka ei ole ollut tavanomaista hiihdossa, Anne Mäkinen Ski Jyväskylästä sanoo.

Hän suosittelee kaikenlaista yhteistyötä muillekin seuroille:

– Kannustamme kaikkia seuroja kokeilemaan rohkeasti uusia yhteistyömalleja yli seura- ja lajirajojen, koska tässä kaikki ovat voittajia ja saadaan selvää säästöä hyödyntämällä parasta osaamista, yhdistämällä resursseja sekä lisäksi opitaan toisiltamme, kun parhaat käytännöt tehdään näkyviksi, Mäkinen sanoo.

Keuruun Kisailijoiden SM-kisaputki alkoi nuorten SM-hiihdoista vuonna 2001, joten ensi talvena ovat 20-vuotisjuhlakisat. Muut nuorten SM-kisavuodet olivat 2008 ja 2013. Keuruun Kisailijoita edustava Eemil Helander on iloinen kotikisoistaan että keskisuomalaisesta yhteistyöstä tapahtumien tiimoilta.

– Odotan kovasti sitä, että pääsen hiihtämään SM-mitaleista sekä Keuruulla että Laajavuoressa. Nuorten SM-kisat ovat järjestäjille iso urakka ja urheilijana on mukavaa kuulla, että Keski-Suomessa tehdään seurojen kesken näin hienoa yhteistyötä tapahtumien eteen. Toivottavasti saamme samalla innostettua uusia nuoria hiihdon pariin, itse vielä yleisurheilukauden viimeisiin koitoksiin keskittyvä Helander sanoo.

Keski-Suomen SM-viikonloppujen välissä nuorten kilpailevat mitaleista Vuokatissa 15. –17. tammikuuta.

Eemil Helanderin kuva: Heidi Lehikoinen

Infotilaisuuden kuva: Matti Harju (kuvassa Keuruun Kisailijoiden Veikko Ahonen ja Ski Jyväskylän Anne Mäkinen)