Uutisen päiväys

19.4.2016← Takaisin

Sinettiseurastatus terästää juniorityötä ja ohjaajien tekemistä

Puijon Hiihtoseuran hiihtojaosto on ollut kymmenen vuotta Sinettiseurastatuksen alaisena. Leima tuo hiihtojaoston puheenjohtajan ja valmennusvastaavan, Ari-Pekka Pöyhösen mukaan seuran tekemiseen yhä enemmän ammattimaisuutta ja ylpeyttä.

Sinettiseuratoiminta on Valon ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle. Lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen sekä lapsuuden kunnioittaminen nousevat tapetille.

Kuopiolaisen Puijon Hiihtoseuran hiihtojaoston tekemisessä Sinettiseurastatus heijastuu nimenomaan junioritoimintaan.

"Status tuo uskottavuutta juniorityöhön", jaoston puheenjohtaja ja valmennusvastaava Ari-Pekka Pöyhönen kertoo.

Jokapäiväisessä tekemisessä statuksen myötä korostuvat Pöyhösen mukaan tärkeät pointit, sillä ammattimaisuus ja ylpeys pulpahtavat pinnalle.

"Ammattimainen tekemisen meininki korostuu", Pöyhönen vastaa kysyttäessä nuorten osalta korostuvista asioista.

Myös ohjaajien kohdalla Sinettiseurastatus on merkittävässä roolissa. Arkitekemisessä katu-uskottavuus kaikkiaan korostuu.

"Ohjaajien kohdalla korostuu ylpeys kunnolla asioiden tekemisessä."

Sinettiseuraksi pääseminen ei Pöyhönen mukaan ollut vaikeaa, vaikka se luonnollisesti työtä vaatikin. Puijon Hiihtoseura on nauttinut asemastaan nyt siis kymmenen vuotta.

"Ei sitä (Sinettiseuraksi pääsemiseksi) vaikeksi kokenut, mutta työmäärä oli suuri", Puijon Hiihtoseuran hiihtojaoston puheenjohtaja ja valmennusvastaava päättää.

Kuvassa Ronja Pöyhönen.