Uutisen päiväys

17.11.2020← Takaisin

Lemmenjoelta kultaa 56. Inarin Kultapullokisoihin

Suomen hiihtäjät jahtaavat kultaa tulevan helmikuun MM- kisoista Saksan Oberstdorfissa. Inarissa aitoa kultaa on tarjolla huhtikuun lopun Kultapullokisoissa.
 

Inarin Yrityksessä valmistaudutaan jo ensi kevään Kultapullokisoihin. Suomen hiihtokalenterin jo vuosikymmenten ajan päättäneet Inarin Kultapullokisat ovat järjestyksessään 56:nnet. Näiden hiihtokisojen perinne ja erikoisuus on naisten ja miesten pääsarjojen voittopalkinto, pullo Lemmenjoen kultaa. Tuon halutun jalometallin maailmanmarkkinahinta on ollut viime aikoina voimakkaassa nousussa. Vaikka Lemmenjoen Kullankaivajat ja Kullankaivajain Liitto ovatkin vuosittain hienosti tukeneet Kultapullokisoja, lahjoittamalla osan palkintokullasta, aiheuttaa kullan hinnan nousu pienelle seuralle ja sen kisa budjetille oman haasteensa. Lisäksi Lemmenjoen kansallispuiston ytimessä sijaitsevilla Lemmenjoen tarunhohtoisilla kultamailla astui kuluvan vuoden heinäkuun lopussa voimaan konekaivuu kielto. Se romahdutti alueen kullan tuotannon. Seurasta kerrotaan, että kisojen pääpalkintojen kultaa on ollut näidenkin seikkojen vuoksi vaikeaa saada hankittua.

Onneksi löydettiin vielä juuri meille sopiva erä Lemmenjoen kultaa ja saatiin se hankittua, joten kolmipäiväisten kansainvälisten kisojen perinne jatkukoon myös tulevissa kisoissa, todetaan seurasta nyt helpottuneena. Kuluvan vuoden keväältä kisat siirrettiin koronan vuoksi pidettäväksi tulevana keväänä 2021. Suomen Hiihtokalenterin mukaisesti kisat käydään huhtikuun viimeisenä viikonvaihteena, 23.-25.4.