Uutisen päiväys

12.11.2014← Takaisin

Maajoukkue valmistautuu Oloksella Tykkikisoihin

Maastohiihdon maajoukkue leireilee tällä hetkellä Muoniossa ja valmistautuu perinteiseen FIS Tykkikisaan, johon on ilmoittautunut kaikkiaan yli viisisataa hiihtäjää. Tiistaina Oloksella satoi viitisen senttiä lunta.

Maajoukkueen leiriviikko huipentuu Oloksella FIS Tykkikisoihin. Kaikkiaan kolmipäiväiseen kisaviikonloppuun oli keskiviikkoon mennessä ilmoittautunut 186 nais- ja 320 mieshiihtäjää. ”Tämä on perinteinen kauden avaus: todella isot FIS-kisat ja olosuhteet on erinomaiset, kunnon tykkibaana ja eilen tuli viitisen senttiä luonnonluntakin”, Oloksen lumilta tavoitettu valmennuspäällikkö Eero Hietanen kehuu ja jatkaa: ”Kisassa on myös kova kansainvälinen taso. Täällä on hiihtäjiä Japanista, Virosta, Valko-Venäjältä, Kazakstanista. Suomen huippujen lisäksi naisista mukaan on ilmoittautunut Justyna Kowalczyk ja Alexei Poltoranin.”

Maajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä muistuttaa, että tuleva viikonloppu on vielä harjoittelukautta. ”Toivottavasti paineet ja hermoilu pystytään pitämään mahdollisimman alhaalla, kun ollaan kuitenkin vielä keskellä valmistautumiskautta. Tämä on tällainen päävalmentajan toive, että pystytään edelleenkin keskittymään siihen, että harjoittelukausi on vielä kesken. Kilpailuviikonloppuja on yksi takana ja sielläkään ei olleet kaikki mukana.”

Oloksen viikonloppuna annetaan kuitenkin tärkeitä näyttöjä Rukan maailmancupia ajatellen. Maailmancup-paikkojen lisäksi maastohiihtäjille on luvassa kymmenen kansallista paikkaa, joten suomalaisnaisille paikkoja on jaossa 15 ja 15, miehille 16 sprinttikisaan ja 14 normaalimatkoille. ”Monelle urheilijalle on tärkeä nähdä, mihin se oma hiihtovauhti riittää ja se on se kaikkein tärkein asia. Samanaikaisesta Kuusamon maailmancupin joukkueen muotoutuminen määräytyy paljon myös tämän viikonlopun näyttöjen osalta, joten osalla voi olla yritystä. Maajoukkuehiihtäjillä ei pitäisi olla mitään huolta Rukan paikoista, kun kaikilla on harjoituskausi mennyt hyvin ja näytöt on hyvät, niin kyllä kaikki maajoukkuehiihtäjät pääsevät Rukalle, jos ovat terveenä.”

Tykkikisat ohjelma
Pe 14.11. Perinteisen sprintti, karsinnat klo 10, finaalit klo 13 alkaen
La 15.11. Vapaa naiset 5 km klo10, miehet vapaa 10km noin klo 11
Su 16.11. Vapaan hiihtotavan kisa, naiset 10km klo10 ja miehet 15km noin klo 11

Lisätietoja järjestäjän sivuilta.