Kilpailuohjeet

Kisoihin liittyvät terveysturvallisuus- ja koronavirustestausohjeet sekä yleisen pelastussuunnitelman löydät liitetiedostoista tämän sivun alaosasta.

 

KILPAILUOHJEET

 

Yleiset ohjeet 

Kilpailupaikalla kaikki välitön tiedottaminen hoidetaan kuulutuksin. Ennakkotieto kilpailua koskevista asioista on luettavissa osoitteessa: https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/ 

SM-hiihdoissa noudatetaan Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) ja Suomen Hiihtoliiton kilpailusääntöjä. SM-hiihdot ovat osa FIS-kilpailuja henkilökohtaisilla matkoilla perjantaina ja sunnuntaina. Osallistuminen edellyttää voimassa olevaa FIS-lisenssiä. 

Tarkennukset tähän kilpailuohjeeseen käsitellään joukkueenjohtajien kokouksissa, joiden jälkeen tarkennukset päivitetään osoitteeseen: https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/joukkueenjohtajien-kokousmateriaalit/

 

Toiminta kilpailualueella 

Kilpailutapahtuman henkilömääriä ja liikkumisreittejä on rajoitettu. Yhdellä kilpailijalla voi olla mukanaan vain yksi huoltaja. Kilpailualueelle akkreditoituminen edellyttää negatiivista koronavirustestitulosta. 

Maskia/visiiriä on käytettävä kilpailualueella ja sen läheisyydessä, poikkeuksena hiihtäjät hiihtäessään. Tarkemmat ohjeet löydät terveysturvallisuusohjeesta.

 

Kilpailuohjelma ja aikataulu 

Kilpailun ohjelma ja aikataulu julkaistaan SM-hiihtojen verkkosivuilla: https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/kilpailukutsu-ja-aikataulu/ 

Mahdolliset muutokset ohjelmassa tai aikataulussa julkaistaan SM-hiihtojen verkkosivujen lisäksi joukkueenjohtajien kokouksissa. 

 

Osoitteet ja opastus 

Kilpailupaikka sijaitsee osoitteessa Saukkovaarantie 12, 88400 Ristijärvi (E560086 N7152394). Tienvarsiopasteet kilpailupaikalle ovat paikoillaan keskiviikosta 24.3.2021 alkaen. 

 

Ilmoitustaulu 

Kilpailualueella ei ole ilmoitustaulua. Viestintä tapahtuu kuuluttamalla ja kisasivujen välityksellä. Epäviralliset tulokset julkaistaan kisasivuilla ja vahvistetaan tuomarineuvoston jälkeen.

 

Kilpailukanslian palvelupisteen aukioloajat ja akkreditoituminen

Koronapandemian takia varsinaista kilpailukansliaa ei ole käytössä sisätiloissa. Kilpailija- ja huoltajakortit luovutetaan laskettelurinteen ylätasanteella olevan hirsirakennuksen kuistilta.

Aukioloajat: 

• torstai 25.3. klo 12:00–19:00 

• perjantai 26.3. klo 8:00–19:00 

• lauantai 27.3. klo 8:00–19:00 

• sunnuntai 28.3. klo 7:00–14:00 

Vuokrattujen voitelutilojen avainten lunastus Saukkovaaralla: Jari Kyllönen, p. 0400 310 089 

Kilpailukanslian päällikkö: p. 044 513 2001

 

Joukkueenjohtajien kokoukset ja ajankohdat 

Joukkueenjohtajien kokoukset pidetään etänä Teams-kokouksina. Liittymislinkit etäkokouksiin julkaistaan kisojen verkkosivuilla viimeistään tuntia ennen kutakin kokousta. 

Kokoukset: 

• torstai 25.3. klo 17:30 

• perjantai 26.3. klo 18:00 

• lauantai 27.3. klo 16:00 

Kokousten pöytäkirjat löytyvät osoitteesta https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/joukkueenjohtajien-kokousmateriaalit/

 

Viestijoukkueet 

Viestijoukkueiden alustava hiihtojärjestys on ilmoitettava Kilmoon ilmoittautumisen yhteydessä. Viestijoukkueet ja lopullinen hiihtojärjestys on vahvistettava kisajärjestäjälle kirjallisesti verkkolomakkeen kautta viimeistään perjantaihin 26.3.2021 klo 16.00 mennessä. 

Kaikkien viestijoukkueiden on vahvistettava osallistumisensa viestiin. Linkki ilmoituslomakkeelle löytyy viestien lähtölistojen alusta.

Mahdollisissa muutoksissa on ilmoitettava urheilijan nimi, lisenssinumero ja FIS-koodi. Myös ilmoittajan on ilmoitettava yhteystietonsa mukaan lukien puhelinnumeronsa mahdollisten päällekkäisten ilmoitusten pikaiseksi selvittämiseksi. 

 

Vaatteiden säilytys, pukutilat ja suihkut 

Kilpailijoille ei ole alueella lämmintä odotus- tai oleskelutilaa eikä peseytymismahdollisuutta. Stadionilla on telineet kilpailijoiden vaatteiden säilytykseen. Kilpailijoille jaetaan numeroidut pussit, joihin voi laittaa vaatteet säilytykseen kilpailun ajaksi.

 

Ravintolapalvelut 

Tarjoamme mahdollisuuden ostaa ateriat, välipalapaketit ja kahviotarjottavat kisa-alueelta, jotta ulkopuoliset kontaktit pysyvät mahdollisimman vähäisinä. Suosittelemme ostamaan aterialiput ennakkoon kisapaikan infopisteestä tai varaamaan ja maksamaan ateriat ennakkoon. 

• Varaukset: saukonhiihto@gmail.com, p. 040 703 7854 

• Maksut: Ristijärven Pyry: FI56 5760 2120 0067 78 

• Ruokalista ja hinnasto: https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/ruokailut/

 

Kilpailunumerot ja tunnistimet 

Jokaiselle kilpailupäivälle on oma kilpailunumero. Kilpailunumerot otetaan siirryttäessä lähtöalueelle: Kilpailija kulkee lähtöalueelle mennessään naulakoiden ohi, joissa lähtönumerot ja transponderit ovat pusseissa numerojärjestyksessä. Kilpailijoita pyydetään noutamaan tunnistimensa hyvissä ajoin. Kilpailunumerot ja transponderit ovat noudettavissa puoli tuntia ennen kilpailujen alkua. 

Kilpailija vastaa itse transponderin kiinnittämisestä ennen lähtöalueelle siirtymistä. 

Jokaisen kilpailun jälkeen kilpailija palauttaa kilpailunumeronsa maalialueella olevaan laatikkoon maaliin saavuttuaan (kilpailunumerot pestään aina kunkin kilpailun jälkeen). 

Kilpailijan tulee itse henkilökohtaisesti myös irrottaa transponderit ja jättää ne maalialueella sijaitsevaan palautuslaatikkoon. Huomioithan, että palautettaessa tunnistimen kiinnitysnauha on kiinni (tarranauha kiinni kuten tunnistimen ollessa nilkassa). 

Palauttamattomasta kilpailunumerosta peritään kilpailijalta 50 euron ja nilkkatunnisteesta 100 euron maksu. 

Koronapandemian vuoksi kilpailijat eivät nouda henkilökohtaisesti kilpailunumeroaan viestiä varten. Yksi huoltaja/kilpailija noutaa koko joukkueen viestinumerot ja huolehtii niiden jakamisesta kilpailijoille. Kilpailunumerot voi hakea kilpailupäivän aamuna ennen ensimmäisen kilpailun alkua.

 

Keskeyttäminen, kilpailunumeroiden ja tunnistimien palautus 

Keskeyttämisestä on ilmoitettava maalialueen toimitsijoille tai tuomarineuvoston edustajille. Numeroliivi ja transponderi tulee toimittaa maalialueella olevaan laatikkoon. Keskeyttäneen kilpailijan tulee lopettaa hiihtäminen ja poistua kilpailuradalta kävellen häiritsemättä muita urheilijoita. Palauttamatta jätetystä numeroliivistä veloitetaan 50 euron ja nilkkatunnisteesta 100 euron maksu. 

 

Kulkuluvat 

Kilpailijoiden ja huoltajien materiaalit luovutetaan laskettelurinteen ylätasanteella olevan hirsirakennuksen kuistilta. Samoin median ja poolihenkilökunnan kulkuluvat noudetaan samasta paikasta.

 

Lähtöluettelo ja tulokset 

Lähtölistat julkistetaan maanantaina 22.3. klo 16:00 mennessä osoitteessa https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/lahtolistat/

Live-tulokset löytyvät osoitteesta https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/tulokset/

 

Voitelutilat 

Voitelu- ja poolitilat löytyvät kilpailukeskuksesta, katso kartta. Yhdessä huoltokopissa olevassa voitelutilassa voi olla samanaikaisesti enintään neljä henkilöä. 

Poolialueelle sallitaan materiaalipurkauksen jälkeen parkkiin vain kaksi huoltoautoa per tiimi. Poolitunnus on laitettava autoon/tuulilasiin näkyville. Muut ajoneuvot pysäköidään taajama-alueen pysäköintipaikoille. 

Alueella ei ole yleistä voitelutilaa. 

Tiedustelut ennen kisoja: Markku Mäkäräinen, p. 044 211 3100 

 

Kukitukset, palkintojenjaot ja haastattelut 

Viesteissä palkitaan kuusi parasta joukkuetta. 

Miesten ja naisten henkilökohtaisissa kilpailuissa palkitaan 10 prosenttia osallistujien kokonaismäärästä. 

Kaikkina kisapäivinä kukitus ja palkintojenjako suoritetaan heti maaliintulon jälkeen ulkona. Palkintojenjaossa ei saa olla suksia tai sauvoja mukana. Kuulutuksin minimoidaan palkintojenjakoon saapuvien urheilijoiden määrä. 

Erillisiä kolmen parhaan lehdistötilaisuuksia ei koronatilanteesta johtuen järjestetä. Urheilijat ovat median haastateltavissa maalin jälkeen mixed zonella.

 

Vastalauseet 

Protestiaika kilpailuissa on 15 minuuttia epävirallisten tulosten julkistamisesta. Protesti tulee jättää suoraan tuomarineuvostolle perustelujen kera. Pandemiasta johtuvista syistä kontakteja tulee välttää protestia jättäessä. Jos olet jättämässä protestia, saavu tuomarineuvoston tilojen ulkopuolelle ja soita ovessa olevaan numeroon. Protestimaksu on 100 euroa, joka on maksettava käteisellä protestin jättämisen yhteydessä. Maksu palautetaan, mikäli protesti hyväksytään.

 

Pandemiaturvallisuus 

Saapuminen kilpailualueelle flunssa- tai ylähengitystieoireisena on ehdottomasti kielletty. Kilpailuun ja kilpailualueelle voi saapua vain terveenä. Negatiivinen koronatestitulos on edellytys kilpailuihin akkreditoitumiselle. 

Kaikkien SM-hiihtojen kisatapahtumaan akkreditoituvien kilpailijoiden, huoltajien, median, poolien, ajanoton sekä SHL:n henkilöstön on esitettävä negatiivinen koronavirustestitulos ennen kilpailupaikalle saapumista (heti tuloksen tultua). Antigeenitesti (pikatesti) katsotaan riittäväksi. Koronatestauksesta on oltava kulunut alle 72 tuntia kisapaikalle saavuttaessa. 

Testitulos tulee lähettää kisajärjestäjän sähköpostiin ripy.hiihto@gmail.com ennen kilpailupaikalle saapumista ja akkreditoitumista. Poikkeustapauksissa testitodistuksen voi esittää akkreditoitumisen yhteydessä. 

Testituloksessa tulee näkyä testatun henkilön nimi, otettu testi sekä päivämäärä, jolloin testi on suoritettu. 

Jokainen kilpailutapahtumaan osallistuva henkilö vastaa henkilökohtaisesti testauksesta aiheutuneista kustannuksista. 

Alueella käytetään maskeja tai visiirejä, ylläpidetään turvavälejä ja minimoidaan sisätiloissa oleskelu. Tarkempia epidemiaturvallisuusohjeita terveysturvallisuusohjeessa

Toimitsijat, jotka ovat tekemisissä kisatapahtumaan osallistuvien kanssa, käyvät testeissä.

 

Ensiapu 

• Ensiapu toimii stadionalueen yhteydessä p. 045 369 9896. 

• Kilpailun lääkäri on tavoitettavissa kuulutuksin tai puhelimitse p. 040 588 5829.

 

Kilpaladut, juottoalueet ja harjoitusajat 

Latukartat ja latuprofiilit löytyvät osoitteesta https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/latukartat-ja-kilpailuohjeet/

Torstain harjoituksiin radat ajetaan lauantain viestikilpailuratojen mukaisesti. 

Kilpalatuina käytetään perjantaina ja lauantaina viiden (5) kilometrin ja sunnuntaina kymmenen (10) kilometrin luonnonlumilatua. 

Sunnuntain kilpailuissa juottaminen on sallittu erikseen määritellyillä alueilla. Alueet tarkennetaan viimeistään lauantain joukkueenjohtajien kokouksessa. 

Ladut suljetaan 10 minuuttia ennen kilpailun alkua. 

Verryttelyladun käyttö ja harjoitusajat voivat muuttua. Mahdollisista muutoksista informoidaan kuulutuksin, joukkueenjohtajien kokouksissa ja kisasivuilla. 

Päivitetty aikataulu virallisista harjoitusajoista julkaistaan lähempänä ajankohtaa, ja se on löydettävissä myös kisasivuilta https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/kilpailukutsu-ja-aikataulu/ 

 

Testi-, harjoitus- ja lämmittelyalueet 

Kilpailujen aikaan harjoitus-, lämmittely- ja luistotestialueet sijaitsevat laskettelurinteen yläosaan osoitetulla alueella. Lämmittely ja suksien testaus kilpailujen aikana kilpailuradalla on kielletty. Tarkemmat tiedot lämmittely- ja testausalueista julkaistaan joukkueenjohtajien kokouksissa. 

 

Lähtö- ja maalialue 

Aidatulle lähtö- ja maalialueelle on ulkopuolisilta pääsy kielletty. Lähtö- ja maalialueelle pääsevät hiihtäjien ja toimitsijoiden lisäksi ainoastaan median kulkuluvalla varustetut toimittajat ja kuvaajat. Hiihtäjien huoltajilla ei ole kulkuoikeutta lähtö- ja maalialueelle. 

 

Liikenne ja paikoitus

Kilpailijoille on varattu paikoitustiloja kisapaikan läheisyyteen. 

 

Turvallisuussuunnitelma 

Tapahtuman turvallisuussuunnitelma julkaistaan kisasivuilla ja on kilpailun aikana nähtävissä myös kilpailusihteerillä.

 

Muuta huomioitavaa 

Harjoittelu- ja muiden aikataulujen suhteen voi tulla tarkennuksia, joten kilpailijoiden on tärkeä seurata kenttäkuulutuksia. Muutoksista ilmoitetaan myös joukkueenjohtajien kokouksissa ja kilpailun virallisilla verkkosivuilla. Joukkuejohtajien ja tuomarineuvoston päätökset löytyvät osoitteesta https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/joukkueenjohtajien-kokousmateriaalit/

 

Kilpailun tuomarineuvosto 

• Kilpailun TD: Marita Kaipainen, p. 050 570 7778 

• Kilpailun TDA: Mikko Rantanen, p. 050 591 5805 

• Kilpailunjohtaja: Arto Tolonen, p. 044 515 7181 

• Kilpailusihteeri: Sirpa Härkönen 

 

Lisätietoa SM-kisoista saat tapahtuman virallisilta kisasivuilta: https://www.ristijarvenpyry.fi/sm-hiihdot-2021/

Instagram & Facebook: @ristijarvenpyry 

SM-kisat Hiihtoliiton sivuilla: https://arkisto.hiihtoliitto.fi/suomen-cup/ristijarvi/

 

Turvallisia ja menestyksekkäitä SM-hiihtoja jokaiselle!

Tervetuloa Ristijärvelle!

 

 

Ladattavat tiedostot: