Terveysturvallisuus (Covid-19)

Tiedote 11.1.2021 klo 17:04

Nuorten SM-hiihdot siirtyvät koronatilanteen vuoksi
Vuokatissa 15 - 17.tammikuuta pidettäväksi aiotut nuorten SM-hiihdot on päätetty siirtää Kainuun nopeasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Kisaorganisaatio päätöksen teki kuultuaan Kainuun soten arvion koronatilanteesta.
”Meille asia on selkeä, ja ainoa vastuullinen ratkaisu on siirtää kisoja. Ne pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, mutta tietysti harmittaa erityisesti nuorten urheilijoiden puolesta”, toteaa Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen.
Kisa olisi järjestetty ilman yleisöä, urheilijoiden pikatestausten ja muiden tarkkojen menettelyohjeiden avulla.
”Kainuussa jouduttaneen päättämään lähipäivinä uusista rajoituksista, sillä olemme jo ylittäneet kiihtymisvaiheen kriteerit. Vaikka tiedämme syksyn kokemuksesta, että ns. urheilijakupla voidaan onnistuneesti toteuttaa, emme voi suositella ison tapahtuman järjestämistä, vaikka virallista määräystä asiasta ei olisikaan. Kuluneella viikolla Vuokattiin harjoittelemaan saapuneista urheilijoista on testattu yli 100 henkilöä ilman positiivisia testituloksia, joten myös massatestaus on osoittautunut toimivaksi, kertoo pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.
Kisajärjestäjät huolehtivat peruutuksista
Vuokatin kisaorganisaatio ilmoittaa, että majoitusvarausten peruutuksista ja maksujen palautuksista huolehditaan osallistujien puolesta, joten yhteydenotto järjestäjiin ei ole tarpeen. Ilmoitathan tilinumerosi koronatestimaksun palautusta varten.

Lisätietoja:
Veikko Halonen, Vuokatin Sport  tj (0400 689 250)
Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)

KAIKKIA OSALLISTUJIA KOSKEVAT YLEISJÄRJESTELYT päivätty 10.1. klo 13:35

Majoittumista kisoissa on täsmennetty, jotta koronakupla voidaan varmistaa. Ainoastaan Vuokatissa vakituisesti asuvat urheilijat/huoltajat voivat käyttää majoituksessaan omia vakituisia asuntojaan. Muulta saapuvien urheilijoiden osalta kisoihin osallistuminen edellyttää majoittumista kisajärjestäjän määrittelemässä kuplassa.

Nuorten SM-hiihdot 14.-17.1.2021 Vuokatissa järjestetään Kainuun Soten, Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston ja ELY-keskuksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaan.  Tapahtuma tullaan järjestämään noudattaen terveysturvallisuudesta annettuja ohjeita ja määräyksiä sekä ilman yleisöä.  Kisajärjestäjä joutuu myös rajaamaan urheilijoiden huoltajien lukumäärää; yhtä urheilijaa kohden yksi huoltaja.

Tapahtumaan osallistuminen edellyttää tuoretta negatiivista korona-testitulosta (< 48h) ja sitoutumista järjestäjän rakentamaan kisakupla-malliin. Tähän kuuluu seuraavat asiat:

 1. Testaus; joko kotipaikkakunnalla ennen tapahtumaan saapumista tai kisajärjestäjän toimesta Vuokatin urheiluopistolla. Testaus tapahtuu Vuokattihallilla keskiviikkona 13.1. klo 15-19 ja torstaina 14.1. klo 10-14 ja klo 15-19 sekä perjantaina 15.1. klo 8-11. Kukin testattava vastaa itse testikustannuksista, testi Vuokatissa suoritetaan ns. pikatestinä ja sen hinta on 35 €/kpl. Testiin ilmoittaudutaan ja maksetaan alla olevasta linkistä su 10.1. klo 12:00 mennessä. Ilmoittautuminen on päättynyt. Yhteys testiasioissa:sales@vuokattisport.fi tai 08-61915900
 2. Testausjärjestelyt:
  1. Saavu Vuokattihallille kävellen, sisäänkäynti halliin tapahtuu juoksusuoran peltiovesta.
  2. Noudata annettua testausaikasi aikaikkunaa.Testauslinjoja on 3 kpl, mutta joka tapauksessa testauksessa saattaa olla ruuhkaa, joten varauduthan jonottamaan.
  3. Mukanasi sinulla tulee olla kuitti maksetusta testistä, henkilö- tai ajokortti tai passi, josta ilmenee sotu-tunnus.
  4. Testaustilassa on maskipakko ja pakollinen käsien desifiointi.
  5. Itse näytteenotto vie n. 3 minuuttia, näytteen oton jälkeen hallista poistutaan erillistä poistumisreittiä ulos odottamaan testituloksen valmistumista.-
  6. Testitulos tulee n. ½-1h kuluttua. Negatiivisen testituloksen saatuasi voit siirtyä akkreditoitumaan.Mikäli näyte on positiivinen, saat puhelinsoiton ja lisäohjeet uusintanäytteen (PCR) otosta.
 3. Akkreditointi; varmistaa osallistumisoikeuden tapahtumaan urheilijana, valmentajana tai suksihuoltajana. Akkreditointikortin saamisen edellytyksenä on negatiivinen korona-testitulos.
  1. Urheiluopistolla majoittuvat: Akkreditointi päärakennuksessa, seuraa opasteita ja toimitsijoiden ohjeita (kartalla Akkreditointi 1). Saavu akkreditoitumaan ilman matkatavaroita. Kerro nimesi ja esitä neg. testitulos kysyttäessä.
  2. Sokos Hotellilla majoittuvat: Akkreditointi tapahtuu Hiihtotunnelilla (kartalla Akkreditointi 2). Muutoin kuin kohdassa 3.1.
  3. Muualla majoittuvat: Akkreditointi Hiihtotunnelilla.

Akkreditontitoimistojen aukioloajat:

 • Ke 13.1. klo 15-20
 • To 14.1. klo 10-20
 • Pe 15.1. klo 8-12

Hiihtotunneli puh, 0444148812

Päärakennuksen akkreditointi puh, 08-61911 (vastaanoton numero)

Mikäli saavut pe 15.1. klo 12 jälkeen tai jostain syystä kadotat korttisi, niin yhteys Vuokatti Sportin vastaanottoon.

Päärakennukseen pääset osoittamalla järjestysmiehelle negatiivisen testituloksen kotipaikkakunnalla otetusta PCR-testistä (>48h) tai kortin katoamistapauksessa kisajärjestäjän

 1. Majoittumaan mennään vasta kun on saatu akkreditointikortti.
 2. Majoittuminen ja ruokailut: Kisajärjestäjän toimesta akkreditoiduille on järjestetty majoitus sekä urheiluopistolla että Sokos Hotellissa. Akkreditoitujen ruokailut on järjestetty kisajärjestäjän toimesta non-stop tyyppisesti aamusta iltaan. Huom! Sokoksella vain aamiainen, muut ruokailut urheiluopistolla.
 3. Muualla majoittuminen:

PÄIVITYS: 4.1. klo 14:10. Koskee Vuokatissa vakituisesti asuvia urheilijoita/huoltajia.

Majoittumista kisoissa on täsmennetty, jotta koronakupla voidaan varmistaa. Ainoastaan Vuokatissa vakituisesti asuvat urheilijat/huoltajat voivat käyttää majoituksessaan omia vakituisia asuntojaan.  Tällöin edellytyksenä on, että kaikki ko. majoitustilassa majoittuvat ovat testattuja kohdassa 1 esitetyllä tavalla näytteen oton jälkeen turhia kontakteja vältetään, esim. kaupassa asiointi, ravintolat, kylpylät yms. Muulta saapuvien urheilijoiden osalta kisoihin osallistuminen edellyttää majoittumista kisajärjestäjän määrittelemässä kuplassa.

 1. Kilpailualue; lähtö- ja maalialue Tekniikkarinteen maastossa varataan vain urheilijoiden ja toimitsijoiden käyttöön torstaina 14.1. klo 14.00 alkaen. Kilpalatujen varrelle varataan alueita akkreditoiduille huoltajille ja valmentajille.  Kyseisillä alueilla on maskipakko (pl. urheilijat/suksitestaajat hiihtäessään).
 2. Poolialue; huoltoalue sijaitsee n. 400m kisa-alueelta, ampumaradalle johtavan tien varressa. Huoltoalueelle pääsee vain akkreditoidut henkilöt torstaista 14.1. klo 10.00 alkaen. Yhdessä voitelutilassa / kontissa huoltajia saa olla maksimissaan 4 hlöä. Tiloissa maskipakko.
 3. Media; alueelle pääsevät vain akreditoidut median edustajat, he vastaavat myös itse testauskustannuksista.
 4. Positiivinen korona-testitulos; ei akkreditointia eikä osallistumisoikeutta tapahtumaan, koskee myös samassa seurueessa Vuokattiin saapuneita. Pikatestissä positiivisen tuloksen saanut testataan PCR-testillä välittömästi. Jatkotoimenpiteistä päättää Kainuun Sote. Mikäli testituloksesta johtuen joutuu lähtemään kotiin, niin veloitetaan joka tapauksessa ensimmäinen vrk majoituspaketista.

 

Yksityiskohtia päivitetään tarvittaessa.

 

 

Ladattavat tiedostot: