13.4.2008← Takaisin

Ylämäen hiihdon "mm-kisat" hiihdettiin Ukkohallassa

Ylämäen hiihdon "MM-kisat" hiihdettiin Ukkohallan jylhissä rinteissä toista kertaa. Kisa käytiin yhteislähtönä, vapaalla hiihtotavalla. Hiihtomatka oli n. 2 km ja korkeuseroa n. 170 m. Mäen keskijyrkkyys on kunnioitettavat 12%. Kilpasarjoja oli 12 ja niiden lisäksi nk. hupisarja.

Auringonpaiste ja runsas luonnonlumi loivat toisille Ylämäkihiihdon "MM-kisoille" upeat puitteet. Luonnonlunta Ukkohallassa on lähes metri. Pieni pakkanen (-5) tarjosivat hiihtäjille hyvät olosuhteet kamppailla maitohappoja ja toisia vastaan.

Riitta-Liisa Roponen ja Heikki Palosaari ovat ylämäen uudet mestarit.

Riitta-Liisa (JoPo) oli omaa luokkaansa naisten yleisessä sarjassa. Hän voitti toiseksi tulleen Maarit Korven (TeRi) lähes minuutilla, kolmas oli Tiina Rönkkö (KuopHi).

Pientä lisähaastetta kisaan toi vastatuuli, joka tuntui, kertoi Riitta-Liisa Roponen.

Riitta-Liisa kaipasi kovia kilpakumppaneita lähtöviivalle. "Lähtöviivalla ihmettelin, että mihin minä olen oikein ilmoittautunut. Kisassa hiihdin kuitekin kilpailumeiningillä. Tämä oli mukava kisa päättää kausi ja suunnata kohti kesää", totesi Riitta-Liisa palkintojen jaossa.

Heikki Palosaari (OHS) jätti ratkaisun loppusuoralle. Hän kukisti kirikamppailussa Kajaanilaisen Teemu Härkösen (KiU) 0,3 sekunnilla ja Alexander Scwarzin (Vuokatti Ski Team) reilulla sekunnilla. Palosaari piti erityisesti kisan erilaisesta luonteesta normaalikilpailuihin nähden. Itse kisassa hänen tarkoituksena oli väsyttää vastustajat. "Yritin jyrkällä hapottaa kaverit, mutta Härkönen ja Schwarz roikkuivat loppuun saakka perässä", analysoi kisatilannetta Palosaari.