Uutisen päiväys

11.2.2008← Takaisin

Yhteenvetoa veteraanien SM-laduilta Jyväskylästä

Veteraanien SM-kisojen lauantain nimet olivat Paavo Puurunen ja Sirkka Ehrnrooth. Sunnuntai oli kirikamppailujen päivä.

Lauantai 9.2.2008

Paluuta tekevä Paavo Puurunen SM-veteraanihiihtojen väriläiskä!

Ikinuori Sirkka Ehrnrooth jätti nuoret tytöt

SM-veteraanihiihtojen toisena päivänä Jyväskylän Huhtasuolla kovinta vauhtia pidettiin odotetusti miesten 35-vuotiaiden kympillä. Ladulla kun luisteli ampumahiihdon vuoden 2001 maailmanmestari Paavo Puurunen. Paluuta kilpaladuille tekevä Puurunen jätti toiseksi tulleen Raision Kuulan Marko Takamon 13 sekunnin päähän. Kolmas oli Jämsänkosken Ilveksen Jari Kuhno, joka jäi Puurusesta 43 sekuntia. 39-vuotiaalla Sulkavan Soutujen kuninkaalla, Kuhnolla olisi ollut oikeus hiihtää jo 40-vuotiaiden sarjassa, mistä olisi ollut viemisinä SM-kulta kotiin Saarijärven pitäjään.

Puurunen ei tunnistanut vastustajia

Elokuussa 35 vuotta täyttävä ja kahdeksan kiloa hoikistunut Kuhmo Skin Paavo Puurunen oli tyytyväinen ja vähän yllättynytkin suoritukseensa jättäen ikäluokkansa Suomen maastohiihtäjät taakseen.
- En edes tunne oikein hyvin hiihtäjiä ja olivatko edes kaikki mukana, kyseli Puurunen voittonsa jälkeen. Keväästä 2006 Puurunen piti harjoittelutaukoa mm. talon rakennuksen takia yhteensä 1,5 vuotta.
- Aloitin harjoittelun vasta marraskuussa ja nyt se on jatkunut koko talven. Kuhmossa on ollut vielä hyvät hiihtokelit.
Puurunen on tulevaisuuden suhteen vielä vähäsanainen.
- Lapponia-hiihtoviikko on keväällä. Siellä aion hiihtää, kun tuli työkavereille luvattua. Katsotaan sitten tulevaisuutta taas uudelleen, tässä on vielä paljon asioita pohdittavana, Puurunen totesi.

Aina iloinen Sirkka päivän nopein nainen

Sarjaa alemmassa viime talven veteraanien kaksinkertainen MM-kultamitalisti Saarijärven Pullistuksen Eija Ristanen sujutteli jälleen SM-kultaa. Koitos oli Eijalle jo 11. kerta, sillä hän osallistui jo ensimmäisiin veteraanien SM-hiihtoihin Uuraisilla 36-vuotiaana vuonna 1997. Vain yhden kerran Eija on ollut pois SM-mittelöistä. Kultaa hän on saavuttanut joka kerta vapaan hiihtotavan kympiltä.

Sunnutai 10.2.2008

Kirikamppailujen päivä

Veteraanien SM-hiihtojen kolmantena päivänä sunnuntaina hiihdettiin perinteisen hiihtotavan kisat yhteislähdöin, mikä teki päivästä mielenkiintoisen seurattavan. Sarjoja oli myös yhdistetty naisten sarjoissa. Päivän suvereeni oli jälleen Sirkka Ehrnrooth naisten 50-vutiaisissa. Hän karkasi omille teilleen kakista heti alussa, vaikka yhtä aikaa lähtivät myös sarjaa nuoremmat.

Kirikamppailuja nähtiinkin useita. Naisten 45-vuotiaiden sarjassa Tuula Rasimus ja Eija Ristanen kävivät kovan kirikamppailun loppumetreille saakka, samoin miesten 35-vuotiaiden sarjassa Ilkka Kinnunen ja Jari Kuhno. Kunollla oli huonompi luisto suksissa ja SM-kullan kohtalo ratkesi viimeisessä pitkässä laskussa hiihtosatdionille. Miesten 75-vuotiaisissa loppusuoralla oli myös tiukkaa vääntöä SM-mitalien kohtalosta.

Teksti ja kuvat: Arto Hyytiäinen

Katso myös kuvagalleria:
http://www.saarijarvenpullistus.fi/SM-Veteraanit%2010.2.2008/album/index.html