Uutisen päiväys

13.6.2007← Takaisin

Wanhojen Hiihtoveikkojen kesäpäivien teemana Oslo 1952

Wanhojen Hiihtoveikkojen vuosittainen kesätapaaminen pidettiin Jyväskylässä 12.-13.6.2007, teemana olivat vuoden 1952 talviolympiakisat ja sen sankarit.

Alun sateinen koleus muuttui aurinkoiseksi kesäpäiväksi hiihtoveikkojen iloisen puheensorinan myötä, kun Jyväskylän satamasta lähtenyt höyrylaiva s/s Toivo rantautui ja vei tapahtumaan erityisvieraiksi kutsutut Oslon sankarit idylliseen Kuokkalan kartanoon. Mitalisteista olivat paikalle päässeet Heikki Hasu (viestikultaa, yhdistetyn hopeaa), Urpo Korhonen (viestikultaa), Tapio Mäkelä (viestikultaa), Eero Kolehmainen (50 km:n hopeaa), Mirja Eteläpää os. Hietamies (10 km:n hopeaa) ja Siiri Rantanen (10 km:n pronssia). Tervehdyksensä olivat lähettäneet miesten viestijoukkueen neljäs lenkki Paavo Lonkila (viestikulta ja 18 km:n pronssi) ja naisten 10 km:n kultamitalisti Lydia Wideman-Lehtonen. Naishiihtäjät eivät normaalisti ole mukana Wanhojen Hiihtoveikkojen toiminnassa - Jyväskylään Oslon mitalistit oli kutsuttu kunniavieraiksi.

Wanhojen Hiihtoveikkojen puheenjohtaja Pekka Toivonen ja sihteeri Matti Harju olivat järjestäneet hienot puitteet ja monipuolisen ohjelman, joka veti kaksipäiväiseen tapahtumaan mukaan lähes 60 Hiihtoveikkojen jäsentä, paikalla oli niin alppihiihdon, ampumahiihdon, maastohiihdon, mäkihypyn kuin yhdistetynkin edustajia.

Kuulumisten ja muistelmien ohessa tunnelmaa loi myös Sinivalkoinen Ääni, radioselostaja Paavo Noponen ja jalan sai väpättämään vanhan jazzin tahtiin Pirkko ja Klassikot. Tietysti ohjelmassa olivat myös viralliset kokoukset ja vesille päästiin myös keskiviikkona, kun m/s Päijänteellä juttu luisti ja soitto soi.