Uutisen päiväys

16.1.2008← Takaisin

Vuokatti isännöi vammaishiihdon ja –ampumahiihdon MM-kilpailut 2009

Kansainvälinen Paralympiakomitea on valinnut Vuokatin vuoden 2009 vammaishiihdon ja –ampumahiihdon MM-kilpailuiden järjestäjäksi. Suomessa ei ole aiemmin kilpailtu vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmanmestaruuksista.

”Kisojen myöntäminen osoitus siitä, että edellisvuoden maailmancup-kisat järjestelyineen, suorituspaikkoineen ja muine puitteineen nostivat Vuokatin vammaisurheilun ”maailmankartalle”. Kansainvälinen liitto uskoo Vuokatin kykyyn järjestää isommatkin kilpailut. Toisaalta meidän lumivarmuustekijä on yksi iso helpotus: lumenpuutteen takia kisoja ei jouduta perumaan tai siirtämään muualle”, Vuokatin urheiluopiston valmennuskeskuksen johtaja Jyri Pelkonen sanoi.

Pelkonen uskoo, että kisojen järjestäminen hiihtolajien tutussa paikassa nostaa myös vammaisurheilun tunnettuutta.
”MM-kisat herättää median osalta myös enemmän kiinnostusta kuin tavallinen maailmancupviikonloppu. Molemmat vievät vammaisurheilua eteenpäin niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Yhtälailla kansainvälinen media vie Vuokatin alueen viestiä eteenpäin maailmalle.”

Kilpailupäivät Vuokatissa ovat 24. tammikuuta-1. helmikuuta 2009. Kilpailupäiviä kymmenessä päivässä on maastohiihdossa neljä ja ampumahiihdossa kaksi. MM-kilpailuiden urheilijamäärä on Pelkosen arvion mukaan 150-180. Joukkueen jäseniä, toimitsijoita ja mediaväkeä MM-kisat tuovat Vuokattiin yhteensä noin 500-600.

”Joukkueiden viipymä kisojen aikana Vuokatissa on noin kaksi viikkoa, jolloin puhutaan n. 7000 majoitusvuorokaudesta, mikä jakaantuu eri majoitusliikkeiden kesken. Urheiluopistona ja kisojen järjestävänä tahona tietenkin valtaosa vuorokausista tulee olemaan meillä, mikä on tärkeä asia meille kilpailujen talouden saamiseksi tasapainoon. Uskomme myös, että kisoihin tulevat joukkueet harjoittelevat täällä myös ensilumen aikaan”, Pelkonen sanoo.

Vammaishiihdon MM-kilpailut järjestetään kahden vuoden välein, mutta vuonna 2007 kilpailut jäivät pitämättä järjestäjän talousvaikeuksien vuoksi. Tänä vuonna Vuokatissa kilpaillaan vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancupissa 26.1.-3.2. Maastohiihdossa kilpailupäiviä on kolme, ampumahiihdossa kaksi.