Uutisen päiväys

24.9.2007← Takaisin

Vuokatissa jaossa kuusi paikkaa maailmancupin avaukseen

Suomen joukkue maastohiihdon maailmancupin sprinttiavaukseen Düsseldorfissa sinetöityy Vuokatissa 20. lokakuuta. Vuokatissa hiihdetään katsastukset, joissa jaossa on edustuspaikkoja kahdelle nais- ja neljälle mieshiihtäjälle.


Suomen kiintiö naisten sprintissä on seitsemän. Niin sanotut kuuman ryhmän paikat ovat viime kauden sprintticupin voittajalla Virpi Kuitusella, Mona-Liisa Malvalehdolla, Pirjo Murasella, Riitta-Liisa Roposella ja Aino-Kaisa Saarisella. Lisäksi joukkueeseen nousee Vuokatin kisan voittaja ja yksi hiihtäjä valmennusjohdon valitsemana ns. villillä kortilla.

Suomen kiintiö miesten sprintissä on viisi hiihtäjää. Kuuman ryhmän paikka on vain Matias Strandvallilla. Vuokatin kisasta joukkueeseen nousee Strandvallin lisäksi kilpailun kaksi parasta, aika-ajon nopein ja naisten kilpailun tapaan yksi hiihtäjä valmennusjohdon valitsemana ns. villillä kortilla.

”Toivottavasti Vuokatin kilpailussa on paljon osallistujia. Toivon myös että maajoukkueen ulkopuolella harjoitelleet urheilijat onnistuvat hyvin ja haastavat maajoukkueurheilijoita, jolloin saamme todella hyvän kilpailun ja taistelun edustuspaikoista Düsseldorfiin. Vuokatti on hyvä paikka tällaisen katsastuskilpailun järjestämiseen”, päävalmentaja Magnar Dalen sanoo.

Vuokatin Urheiluopiston valmennuskeskuksen johtaja Jyri Pelkonen kertoo, että ulkolatu pyritään Vuokatissa avaamaan viikolla 41.

”Eli noin 12.-13. lokakuuta. Alkuun Ampumarata, josta yhdyslatu putken päätyyn. Sprinttikatsastus hiihdetään ulkona ampumaradan maastossa, jos sääolosuhteet sallivat. Reitti (n. 1 km)  kulkisi ampumaradalta putken päätyyn ja takaisin ampumaradalle”, Pelkonen sanoo.


Sekä Vuokatissa että Düsseldorfissa sprinttien hiihtotapa on vapaa. Suomen joukkue Düsseldorfin maailmancupiin 27.-28. lokakuuta julkistetaan Vuokatin kilpailun jälkeen.