Uutisen päiväys

11.1.2008← Takaisin

Vuokatin ladut ovat hyvässä kunnossa

    Vuokatin ladut ovat taatusti hyvässä kunnossa, kun nuorten SM-mitaleista hiihdetään 19-20. tammikuuta.

    ”Olemme varautuneet, että olivatpa kelit mitkä tahansa, nuorten merkittävin kotimainen hiihtotapahtuma pystytään hiihtämään”, kilpailujen johtaja Reijo Jylhä sanoo.
    Jos tulee kovat pakkaset, hiihdetään tunnelissa. Jos ulkona voidaan pakkasen puolesta hiihtää, Vuokatin uudet latupohjat ovat Jylhän mukaan erinomaisessa kunnossa ja viime päivinä satanut lumi parantaa edelleen tilannetta.
    Kisat aiotaan hiihtää pääosin Urheiluopiston läheisyydessä tekniikkarinteen ympärillä kiertävillä laduilla, mikä tarjoaa myös yleisölle hyvän mahdollisuuden seurata kisatapahtumia.

    Perjantai 18. tammikuuta on nuorten SM-hiihtojen harjoituspäivä. Lauantaina kello 9.15 alkaen hiihdetään naisten sarjojen perinteisen viiden kilometrin kisat. Miehet lähtevät perinteisen kympille alkaen kello 11.45. Sunnuntaina on vuorossa naisten vapaan hiihtotavan kymmenen ja miesten viisitoista kilometriä.

    Nuorten SM-laduilla 20- ja 23-vuotiaiden sarjoissa karsitaan maailmanmestaruuskisoihin. 17- ja 18-vuotiaissa päätavoitteet ovat pohjoismaiden mestaruuskisoissa.
    ”Viime vuonna osallistujia oli kahtena päivänä yli viisisataa hiihtäjää kumpanakin päivänä. Vuokatin kisoihin on ennakkoon ilmoittautunut 604 urheilijaa”, Jylhä kertoi.
    19. ja 20. tammikuuta hiihdettäviin nuorten SM-kisoihin on yleisöllä vapaa pääsy.

    Lisätietoja: http://www.sotkamonjymy.fi/nuortensm2008/index.asp?tid=14&pid=13