Uutisen päiväys

19.1.2014← Takaisin

Vuokatille kaksoisvoitto miesten sprinttiviestissä

Vuokatti Ski Team Kainuun ykkösjoukkue, Sami Jauhojärvi - Martti Jylhä, voitti sprinttiviestin Suomen mestaruuden ja kakkosjoukkue hiihti hopealle. SM-pronssille Vantaalla nousi Valkeakosken Haka.

Suomen mestaruudesta käytiin tiukka loppusuoran kaksintaistelu kahden Vuokatti Ski Team Kainuun joukkueen kanssa. Seuran ykkösjoukko hiihti mestaruuteen miehityksellä Sami Jauhojärvi - Martti Jylhä ja kakkosjoukkue nappasi SM-hopeaa kaksikolla Mikko KoutaniemiIivo Niskanen.
- Aamulla ja jo eilen illalla pohdimme joukkuetaktiikkaa ja tiesimme, että on mahdollisuus kaksoisvoittoon, Jauhojärvi kommentoi.
- Meillä ei oltu sovittu tätä järjestystä. Kyllä tämä ihan hiihtämällä ratkaistiin. Kaksoisvoitto on niin makea, että ois ollu ihan sama kumpi voitti tai tuli toiseksi, Jylhä kertoo.
- Ois pitänyt taktikoida ja ylittää maalilinja yhtä aikaa, ois jaettu voitto. Meillä on niin kova taso, että ykkösjoukkueeseen pääsee vaan SM-kultamitalilla, lauantain perinteisen 15km kisan voittanut Jauhojärvi vitsaili.

Kakkosjoukkueen miehet olivat seuran kokonaispanokseen tyytyväisiä.
- Jos loppukirissä häviää ja jää kakkoseksi, niin on yleensä aika paska fiilis. Mutta nyt tuntui todella hyvältä. Kaverit meni kovempaa, mutta ei haittaa, oli kyllä siisti fiilis maalissa. Aina on parannettavaa, ois voitu ottaa kolmoisvoitto, Koutaniemi iloitsi.
- Mä en kuullut loppusuoralla mitään, kun noi aloitusosuuden miehet kirkuivat kuin teinitytöt, Niskanen kommentoi seurakavereiden kannustusta.
- Oisin voinut hiihtää tasaisen reipasta koko ajan, mutta viimeiselle osuudelle oli helppo lähteä, kun ei ollut vetänyt liian kovaa. Olisi pitänyt syöttää tuohon takasuoralle vielä, mutta rintteri on aina rintteri. Positiivista on, että vapaallakin pääsee jo edes jonkunlaista vauhtia, Niskanen kommentoi hiihtoaan.

Miesten mestaruustaisteluun mahtui historiallisen kaksoisvoiton lisäksi myös toinenkin yllätys, kun pronssille hiihti Valkeakosken Hakan Vesa Kallio ja Juha-Matti Mikkolainen.
- Onhan me kovasti treenattu, mutta olihan tämä melkoinen yllätys. Tämä oli ensimmäinen aikuisten mitali. Aamulla oli muutaman kisan jälkeen tyhjä olo, mutta monesti kroppa toimii paremmin, kun on lihas tyhjän, Kallio kommentoi.
Alkuerien jälkeen mitali vaikutti todella kaukaiselta tavoitteelta.
- Siinä mielessä mun ankkuriosuus oli loistava, että erän ja finaalin välissä makasin raatona käytävällä ja mietin olenko tulossa kipeäksi. Mutta jostain löytyi uskomaton lyönti. Kun pysyttiin mukana, niin ajattelin, että jos kuuden sakkiin yrittäisi rimpuilla.

Sprinttiviestissä oli jo alkuerissä rajuja tilanteita. Miesten sprinttiviestin ennakkosuosikkeihin kuuluneen IF Minkenin (Toni Ketelä- Matias Strandvall) tie jäi erävaiheeseen Ketelän kaaduttua omalla avausosuudellaan. Strandvall odotti kaveria maalisuoralla.
- Ajattelin, että joudun aika tiukasti hiihtää, kun noin kymmenen jätkää oli tullu maaliin, eikä Tonia näkynyt. Sitten se tuli juosten sukset kädessä, niin yritin ohjata sitä takas reitille, ettei meitä hylätä. Luulin, että sillä on menny suksi poikki ja ottaa vaan uuden suksen ja jatkaa kisaa, Strandvall kertoi.
Pelkällä suksen vaihdolla ei kuitenkaan olisi selvitty.
- Siinä pahimmassa laskussa montun pohjalla joku kaatui eteen. Näin että kaatuu ja lähdin luisuttamaan sen minkä voin siinä jäätiköllä, ja olin jo varma, että sain pelastettua tilanteen, mutta kaveri lähti nostaa suksee ja lähtee itse nousee, niin mulla suoraan suksi sen alle ja naamalleen. Sauva poikki ja sukset olivat jossakin muualla kuin jalassa kun pääsin pystyyn, Ketelä kommentoi.
Toisesta suksesta irtosi side ja toinen suksi repi menneessään monon kärkiraudan.